30 januari 2018

Voor iedereen die benieuwd is naar de bedrijven op de Westergasfabriek en wat ze precies doen, zetten wij elke maand één van onze Westergasten in the spotlight. 

Deze maand zijn we op bezoek bij Pacific Parc!

Pacific Parc is een van onze oudste huurders en een unieke plek waar muziek, dansen en lekker eten samenkomt. Aan het einde van de week kan je altijd genieten van dj’s en live muziek. Iedereen, van jong tot oud, komt graag bij Pacific Parc. Buiten is een groot en zonnig terras, binnen brandt bij koud weer een vuurtje.

Tijdens ons bezoek aan Pacific Parc, zitten we met oprichter Koen Vollaers en zijn rechterhand Izzy Tallal. Koen is tevens medeoprichter van Het Weekend van de Rollende Keukens.

“Het komt echt allemaal uit onze tenen.”

 

 

Hoe is Pacific Parc begonnen?

Koen: Ik ben 26 jaar geleden begonnen, aan de andere kant van de straat waar nu Tony’s Chocolonely zit, met West Pacific. Wij hebben daar diner en dancing opnieuw uitgevonden. Eten en dansen lijkt nu heel normaal maar dat werd vroeger niet gedaan. We hadden toen een geweldige mix van de juiste tijd met de juiste mensen op de juiste plek. West Pacific was 26 jaar geleden een verandering in de horeca: eerst in Amsterdam en later van heel Nederland.

West Pacific was een zaak waar het eten echt goed was, we noemde het toen Dancing in the Kitchen. ’s Avonds ging de keuken open, de lichten uit en de keuken werd een deel van de dansvloer. Het was landelijk nieuws, dit werd nog nergens gedaan. Het was een spektakel, dat we ruim 10 jaar hebben volgehouden.

Eind jaren ‘90 begon de renovatie van de sterk vervuilde Westergasfabriek. De renovatie trok van west naar oost, dus we zaten daar als eerste maar ook als laatste. Het hele terrein was een gifbelt, echt een ‘no go area’. Toen de oostkant klaar was, zijn we verhuisd naar de plek waar we nu zitten en zijn we gestart met Pacific Parc.

 

Wat was je visie voor Pacific Parc?

Met Pacific Parc wilden we een plek die toegankelijker was dan een club: zonder deurbeleid. We moesten iedereen een beetje in het gareel houden en dat deden we met geduld en veel liefde.

Iedereen is welkom, maakt niet uit hoe je eruitziet of vandaan komt, als je maar leuk meedoet. Het is nu ook echt een tent voor iedereen en het heeft een grote buurtfunctie. Alles wat je ziet [online en] offline wordt gemaakt door mensen die hier werken of hebben gewerkt. Alles is origineel. Het komt echt allemaal uit onze tenen.

Pacific Parc biedt een waanzinnig tof podium en veel mensen willen hier graag draaien. We hebben hier drie, soms zelfs vier avonden livemuziek en dj’s. De regel is dat je hier pas plaatjes mag draaien als je bardienst doet, dus alle dj’s hebben achter de bar gestaan en de barkeepers zijn dj’s geworden.

Uit de keuken en het barpersoneel zijn zelfs bandjes ontstaan, heel leuk! De mensen die hier werken weerspiegelen ook wel de identiteit van Pacific. Een beetje tegendraads en punk-achtig, ruig maar wel lief. We kunnen best wild zijn maar zullen altijd voor elkaar zorgen.

Tegenwoordig hebben we de tweede generatie Pacific Parcers en dat is o.a. Izzy. Ik kon me nog herinneren dat hij als broekie binnenkwam, hij was toen runner en nu zeven jaar later is hij eigenlijk mijn rechterhand. Zijn invloed wordt steeds belangrijker. Nieuwe mensen, betekend ook nieuwe bandjes. We blijven nooit stilzitten.

Izzy Tallal

 

Wat is het beste feestje dat je hier hebt meegemaakt, Izzy?

Izzy: Dat is best wel een grappig verhaal want het beste feestje dat ik heb meegemaakt was op mijn eerste werkdag. Ik hield toen nog niet van deze muziek [red: Wild Cherry – Play That Funky Music speelt op de achtergrond] dus toen vond ik het niet zo leuk, nu wel. The Spits kwamen toen uit Amerika hier spelen. Als ik daar op terugkijk was dat echt wel het meest legendarische feestje dat ik hier heb meegemaakt.

 

Hoe zou jij Pacific Parc omschrijven?

Vrij, liefdevol en tegendraads.

 

Dat is ook de uitstraling die jullie hebben. Wat vind je dan de mooiste plek binnen Pacific Parc?

De Hadj-bar. Ken je het verhaal?

Nee…

Hadj heeft twaalf jaar lang die bar [red: in de hoek, naast het podium] gerund. Hij is vorig jaar overleden na een ongeval. Toen ik hier zeven jaar geleden kwam heeft Hadj mij opgeleid en alle kneepjes van het vak geleerd. Ik vind dat echt de mooiste plek. Hij was echt een bijzondere man.

Echt heel mooi!

En daarnaast de open haard, vooral als het koud is buiten. Het vuurtje maakt het gezellig en brengt de mensen samen.

 

Net zoals de muziek hier. Het is altijd heel sfeervolle muziek, maar welk muziekgenre is typisch Pacific Parc?

Oef, dat is wel een moeilijke want wij houden van alle muziek. Onze feestjes zijn wel vaak één genre gerichte avonden maar toch komt er van alles langs. Als ik dan moet kiezen… dan zou het toch Rock ’n’ Roll zijn.

En is er nog iets dat je wil dat mensen weten over Pacific Parc?

Nee, niet echt.. Wij zijn heel toegankelijk en je kan eigenlijk alles van ons aflezen. Ik denk dat mensen wel begrijpen wie wij zijn en waar we voor staan.

Oh ja, wat heel leuk wordt is het Rock & Roll Circus! Dat is onze driedaags festival wat we organiseren en tegelijk ons 13-jarig bestaan op deze plek. 29/30/31 maart, met elke dag een bandje. Daar kijk ik onwijs naar uit! Ik hoop jullie daar ook te zien.

 

Waar kunnen mensen jullie vinden?

Facebook en Google, haha! Nou ja, vooral facebook voor updates.

 

We zijn volgende maand weer terug met een nieuwe Westergasten, lees in de tussentijd een van de vorige edities!

<<< Westergasten #2: Mister Kitchen

>>> Westergasten #4: Het Ketelhuis