3 juli 2018

In 2018 is het vijftien jaar geleden dat de Westergasfabriek werd heropend en de karakteristieke historische fabrieksgebouwen een definitieve nieuwe bestemming kreeg. Het hele jaar zijn er daarom verschillende festiviteiten. Op zondag 15 juli vindt de zomerviering plaats met een programma vol met livemuziek, theater, kunst en workshops. Van 10:00 tot 20:00 uur zijn er gratis activiteiten voor jong en oud om de zomer te vieren!

Vier de zomer met ons mee

Fitgirls, buurtbewoners, kinderen en ouders: iedereen is welkom om te starten met een yogales om 10:00 uur op het Manifestatieterrein. Hier vindt ook de officiële opening plaats, gevolgd door een heerlijke brunch van 11:00 tot 13:00 uur (gratis en zolang de voorraad strekt). Buurtbewoners, maar ook alle andere inwoners van Amsterdam kunnen aanschuiven bij de brunch onder het genot van een liveoptreden van het Zo! Gospel Choir. Na dit optreden is er de hele dag muziek op het podium van het Manifestatieterrein. Namen als Kris Berry, Gallowstreet, Wende zullen op het podium verschijnen. En niemand minder dan Pete Philly is de afsluiter van de zomerviering!

Begint de dag goed met een yoga workshop.

Begin de dag goed met een yoga workshop.

Kunst & Theater

De Theaterhuiskamer voert het theaterproject ‘Westergas Stories’ uit. De titel zegt het al: verhalen over de Westergasfabriek van toen en nu. Maanden is er met buurtbewoners aan de theatervoorstellingen gewerkt en door het hele Westerpark zijn er verschillende voorstellingen te zien.

Cascoland en Holger Nickisch organiseren het eendaagse Openlucht Westerpark Hotel. Er zijn 50 omwonenden van het Westerpark uitgekozen voor een avondprogramma met films, stille artiesten en story-tellers en een onvergetelijke overnachting onder de sterren. Daarnaast hebben Cascoland en Holger Nickisch in samenwerking met Stichting Kunsttraject een tentoonstelling met kunstwerken over de Westergasfabriek samengesteld. De werken zijn afkomstig uit de collectie van het Stadsdeel West en de kunstenaars van Kunsttraject en zullen in de entree van Zuiveringshal West getoond worden.

Gallowstreet Westergasfabriek viert de zomer

Gallowstreet treedt op tijdens Westergasfabriek viert de zomer!

Een vol programma voor jong en oud

Van 12:00 tot 18:00 uur zijn er voor kinderen verschillende gratis activiteiten. Schminken, het Aap van Poot Poppentheater of knutselen aan een kostuum of masker bij Pretvormer. Alle creaties lopen mee in een kleurrijke parade door het Westerpark. Hun energie kunnen ze kwijt tijdens de salsaworkshops bij het Westergasterras of tijdens het tafeltennistoernooi of tennisles bij Westerpark Sport voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Bij restaurant Bar Kantoor kan er gedanst worden tijdens een workshop Lindy Hop dansen voor jong en oud om 16:00 uur en vanaf 17:00 uur onder begeleiding van een liveband. Natuurlijk is er ook aan de papa’s (en alle andere voetballiefhebbers) gedacht; zij kunnen na de Summerbreeze salsa workshop voor kids bij het Westergasterras blijven zitten om vanaf 17:00 uur de finale van het WK voetbal op groot scherm te bekijken.

Er kan veel gedanst worden tijdens Westergasfabriek viert de zomer!

Er kan veel gedanst worden tijdens Westergasfabriek viert de zomer!

Ras El Hanout Festival

Restaurant Raïnaraï organiseert het food festival Ras El Hanout. Stap in een betoverende wereld van de Nomadische keuken, muziek en activiteiten. Op de Souk vind je overweldigend veel kleurrijke groentes en geurige kruiden. Leer alles over traditioneel broodbakken, doe mee aan de drum circle en waan jezelf in de woestijn met je eigen omgeknoopte bedoeïenen sjaal.

De Souk loopt over in de Sunday Market waar je terecht kunt voor een selectie van lokale en/of handgemaakte producten op het gebied van interieur, mode, betaalbare kunst en lekker eten en drinken.

Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomerdag!

 

Westergasfabriek viert de zomer!
Zondag 15 juli
Van 10.00 tot 20.00 uur

Het uitgebreide programma en meer info over alle activiteiten tijdens Westergasfabriek viert de zomer! vind je hier.