16 december 2016

Op de avond van woensdag 21 december staat de Westergasfabriek helemaal in het teken van livemuziek met Westergasfabriek Live XL. De hele winter is er elke woensdagavond gratis livemuziek bij vier horeca-locaties, maar speciaal voor de langste nacht van het jaar pakken nu meerdere ondernemers samen uit.

Op ten minste negen plekken op het terrein is er gratis van livemuziek te genieten. Het terrein wordt feestelijk verlicht, er branden vuurkorven en veel locaties zetten speciale hapjes en drankjes op het menu. Direct na zonsondergang beginnen de eerste optredens en de laatste artiesten zullen tot middernacht de Westergasfabriek laten swingen.

Er kan van locatie naar locatie gewandeld worden om de verschillende muziek, hapjes en drankjes te proeven. Zo zal Brouwerij Troost Westergas jonge jazz-bandjes programmeren en de biercocktail Black Velvet serveren. De TonTon Club bereidt buiten winterse stoofpotjes en bij Mister Kitchen geniet je met een glaasje wijn en een charcuterieplankje van singer-songwriters. Voor warme glühwein kun je bij de Wester Wijnfabriek terecht en bij Billie’s Bar kun je zelf het podium betreden met huispianist Wilco Koster. Het volledige programma wordt in de komende twee weken bekend gemaakt. Programmerende locaties zijn TonTon Club, Westergasterras, Brouwerij Troost Westergas, Pacific Parc, Billie’s Bar, Wester Wijnfabriek, Mister Kitchen, Het Ketelhuis , Raïnaraï en Westergasfabriek Machinegebouw.

Programma Westergasfabriek Machinegebouw
In het kapel van het Machinegebouw speelt Imre Keblusek vanaf 18:30 uur Cello Suites van Bach. De cellist speelt 6x een suite van 20 minuten. Tijdens de pauzes neemt Felix Strategier  je mee op reis met een golfkar als ambulante accordeonist en laat je de onverwachte plekken zien van de Westergasfabriek.

Bekijk de agenda voor meer informatie.

Westergasfabriek Live
Elke woensdagavond vind je gratis live muziek op de Westergasfabriek met Westergasfabriek Live! Bij o.a. Brouwerij Troost Westergas, Pacific Parc, Billie’s Bar en Het Westergasterras kun je lekker genieten van de meeste uiteenlopende artiesten bij je diner, je biertje of je borrel. Van jazz tot pop en van salsa tot rock ’n roll: je vindt het woensdag op de Westergasfabriek.