28 april 2012

Bezoekers van de Westergasfabriek in Amsterdam kunnen vanaf nu gratis draadloos internetten in alle evenementengebouwen en het grootste deel van het omliggende park. Daarmee is de Westergasfabriek het eerste park in Nederland waar gratis WiFi met deze capaciteit en dekking beschikbaar is. Het WiFi netwerk wordt gevoed door een hoogwaardige glasvezelverbinding die over het hele terrein ligt. De gratis internetvoorziening is een van de initiatieven waarmee de Westergasfabriek nog levendiger en aantrekkelijker wil zijn voor haar bezoekers.

Het gratis WiFi netwerk ontsluit het gebied tussen de ingang aan de Haarlemmerweg, het manifestatieterrein en het Klönneplein bij de Gashouder. De hoogwaardige infrastructuur, in combinatie met een hoge bandbreedte, biedt een internetcapaciteit die uniek is voor een soortgelijke publieke omgeving.

Om gebruik te maken van de WiFi voorziening selecteert de gebruiker het Westergasfabriek Free WiFi netwerk (WGFFreeWifi) en start de internetbrowser op. Na eenmalige aanmelding met een e-mailadres of via Facebook is er toegang tot het internet.

Park van de toekomst

Het realiseren van het gratis WiFi netwerk past binnen een bredere ambitie van de Westergasfabriek om het park van de toekomst te zijn en te blijven. Door zelf projecten te initiëren en door partijen te faciliteren die een platform zoeken voor nieuwe initiatieven, wil de Westergasfabriek het gebruik en de beleving van de gebouwen en het omliggende park verder verrijken. De Westergasfabriek werkt hiervoor samen met het bedrijfsleven, overheid en cultuur- en kennisinstellingen.

Glasvezel

Dankzij de aanleg van een hoogwaardig glasvezelnetwerk met ruim 1GB internet zijn de digitale mogelijkheden op het terrein van de Westergasfabriek zo goed als onbegrensd. Het glasvezel dient steeds meer als testbed voor nieuwe toepassingen. Naast het WiFi netwerk voedt het onder meer verschillende cross‐media projecten in de openbare ruimte en maakt het hoogwaardige en innovatieve internettoepassingen tijdens evenementen mogelijk.

De Westergasfabriek

De Westergasfabriek is een plek in Amsterdam waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. In het stadspark met historische fabrieksgebouwen vind men groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden. Jaarlijks bezoeken ruim 600.000 mensen de industriële monumenten en trekt het omliggende park van de Westergasfabriek 5,2 miljoen bezoeken.

Westergasfabriek Free WiFi is ontwikkeld in samenwerking met H&S Computerservices en Studio Parkers.