5 oktober 2015

In het van oudsher piepkleine meterhuisje, vind je sindskort een knusse wijnbar: de Wester Wijnfabriek.

De Wester Wijnfabriek is een wijnbar en winkel in een waar natuurlijke en bio-dynamische wijn wordt geschonken. Ze schenken vijftien wijnen per glas dus je kunt proeven en proberen totdat je jouw wijn gevonden hebt! Bij de wijn bieden worden ambachtelijke hapjes, van kleine producenten, geserveerd. Uit Frankrijk, Italië, maar ook uit Amsterdam. Charcuterie, rillettes van gans, kaasplanken en sandwiches van biologisch brood.

Altijd al je eigen wijn willen blenden of een wijnproeverij willen doen? Dat kan! De Wester Wijnfabriek organiseert regelmatig proeverijen waarbij iedereen gewoon kan aanschuiven.

Proeverij
Aan de grote stamptafel op de vide geven de sommeliers een mini-wijncursus. Je proeft acht wijnen (inclusief lekkere hapjes) en na afloop mogen de flessen leeg. Liever met een besloten gezelschap proeven? Ook dat kan, met een minimum van tien personen.

Wijnlab
In het wijnlab zie je hoe de gerenommeerde wijnmakers wijn blenden. Je leert je eigen smaak ontdekken en te begrijpen hoe je die om kunt zetten in een wijn die perfect bij je past. Daarna is het een kwestie van mengen, meten en je eigen huiswijn bottelen.

Kom eens een kijkje nemen en geniet binnen aan de bar, buiten op het terras of maak gebruik van de take away en drink wijn in het park!