1 mei 2018

Om de prachtige historische fabrieksgebouwen van de Westergasfabriek te behouden, is er zo nu en dan onderhoud nodig. Van 1 mei tot eind juli 2018 zijn er werkzaamheden gepland aan de Zuiveringshal. Daarnaast is de Westergasfabriek vanuit de Staatsliedenbuurt de komende tijd wat minder goed te bereiken.

Onderhoud aan Westergasfabriek

De werkzaamheden zullen plaatsvinden aan het noord-westelijke deel van de Zuiveringshal. Dit zijn de adressen Pazzanistraat 33 tot en met 41. Het onderhoud bestaat uit het vervangen van voegwerk aan de Pazzanistraat-zijde en dakreparaties bij onder andere Brouwerij Troost en Pacific Parc.

Het werk zal op diverse plekken tegelijk plaatsvinden en om dit uit te kunnen voeren worden er steigers opgebouwd. Gelukkig veroorzaken niet alle werkzaamheden overlast, maar het uithakken van oude voegen en het timmerwerk aan het dak kan flink wat geluid met zich meebrengen. Er wordt geprobeerd om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Zuiveringshal buitenkant

Pazzanistraat

Naast de onderhoudswerkzaamheden krijgen twee gebouwen aan de Pazzanistraat een andere invulling. Zo wordt Pazzanistraat 3 opgedeeld door een binnenmuur en wordt de achterzijde (aan de kade) de komende maanden gebruikt door Conscious Hotel Westerpark om plek te creëren voor elektrische fietsen.  Pazzanistraat 6 – ook wel het Oosterlijk Meterhuis genoemd – is van binnen en van buiten opgeknapt. De binnenmuren zijn weer stralend wit en het dak is extra geïsoleerd om het pand duurzamer te maken. Lang zal het mooie Meterhuis waarschijnlijk niet leeg blijven staan. Houd onze website goed in de gaten want binnenkort zal er een nieuw kleurrijk bedrijf in nummer 6 komen.

 

Werkzaamheden Van Hallstraat

Nadat er werkzaamheden waren uitgevoerd aan de Haarlemmerstraat is de Van Hallstraat in de Staatsliedenbuurt vanaf 1 mei 2018 enkele weken afgesloten wegens werkzaamheden door de Gemeente Amsterdam. Tot en met 25 mei moet het autoverkeer omrijden en bushaltes vervallen. De buslijnen 21 en 753 worden omgeleid via de Haarlemmerweg. Tram 10 blijft wel rijden.

In de Van Hallstraat wordt een nieuwe laag asfalt gelegt en komt er nieuwe belijning en een fietsoversteekplaats ter hoogte van de J.M. Kemperstraat. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 en indien nodig ook in de avonduren en weekenden. Woningen, bedrijven en scholen blijven bereikbaar, maar houd er rekening mee dat je moet omrijden wanneer je richting de Westergasfabriek komt. Meer informatie is te vinden op de website van Gemeente Amsterdam.

 

Bekijk hier de routebeschrijving naar de Westergasfabriek.

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!