16 juni 2016

De Westergasfabriek is volop bezig met het verduurzamen van de locaties en bedrijfsvoering. Na de LED-verlichting in de Zuiveringshal West, worden deze zomer de andere evenementlocaties onder handen genomen.  En dat is best een bijzondere klus, met monumentale gebouwen. 

Net als de Zuiveringshal West wordt er in de Gashouder, het Transformatorhuis en het Machinegebouw standaard LED-verlichting met RGBW-aansturing geplaatst. Dit zorgt voor maar liefst 50% minder energieverbruik ten opzichte van de oude halogeenverlichting. De RGBW-aansturing maakt het voor evenementenorganisatoren bovendien mogelijk allerlei kleurcombinaties te maken  voor een eigen sfeer. In het Transformatorhuis en het Machinegebouw wordt ook het dak geïsoleerd, wat bijna 20% op gasverbruik bespaart.

Van Gasworks naar Green Works
De werkzaamheden zijn onderdeel van een groot innovatieproject van de Westergasfabriek om de gebouwen en het terrein waar mogelijk te verduurzamen. De Westergasfabriek doet hiervoor mee aan de Pilot’ Verduurzaming Rijksmonumenten’ van het Ministerie van OCW. Het doel van de Pilot is om meer kennis op te bouwen over hoe je monumenten kunt verduurzamen met behoud van de karakteristieke waarden.