23 februari 2017

Het wereldkampioenschap Breakdance wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Amsterdam. De 16 beste breakdancers ter wereld nemen het zaterdag 4 november in de Gashouder van de Westergasfabriek tegen elkaar op.

Sinds de start in 2004 is de Red Bull BC ONE World Final de meest prestigieuze prijs binnen deze populaire dansvorm. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Na edities in onder andere New York, Tokyo, Rome en Sao Paolo komt de finale voor het eerst naar Nederland.

Timor Steffens volgt de BC One al jaren: “Breakdance is in Nederland echt hard aan het groeien en er loopt hier zoveel talent rond. Het is daarom geweldig dat Amsterdam nu de World Final mag hosten. Dat gaat een hele mooie impuls geven aan dans en Hip-Hop in Nederland.”

Menno van Gorp is één van Nederlands beste breakdancers en won het wereldkampioenschap in 2014 in Parijs: “Voor mij voelde het winnen van de Red Bull BC One als het winnen van Olympisch Goud, daar valt het mee te vergelijken. Je kan alleen winnen door een allround b-boy te zijn met een ijzeren conditie en een groot arsenaal aan moves”

Het wordt een lang jaar voor degene die de Japanse regerend wereldkampioen Issei van zijn troon wil stoten. Er zijn 35 kwalificatierondes en zes culturele festivals waar dansers een ticket naar Amsterdam kunnen verdienen.

De driedaagse BC One festivals worden gehouden in Spanje, Rusland, Frankrijk, Turkije, Japan en Nederland. Tijdens de festivals staat de lokale creatieve Hip Hop cultuur centraal met optredens, lezingen, workshops, kunst, tentoonstellingen en breakdance-wedstrijden.

Het Nederlandse BC One festival wordt op 2, 3 en 4 november op het terrein van de Westergasfabriek gehouden. Nadere informatie omtrent de kaartverkoop van het Nederlandse festival en de World Final wordt in juni via de website www.redbullbcone.com bekend gemaakt.