3 mei 2018

We Make M-ODE: een kijkje in de duurzame toekomst van de mode-industrie. Dit multidisciplinaire fashion event neemt je mee in de innovatieve visie van modeontwerpers op mode, op verschillende plekken in Amsterdam. Op de Westergasfabriek bezoek je fashionshows en krijg jij een kijkje achter de schermen tijdens het maken van een modecollectie.

M-ODE

Bij Stichting M-ODE staan duurzaamheid, innovatie en gezond ondernemerschap centraal. Met het event willen ze de aandacht vergroten voor een sustainable toekomst voor de fashion wereld. Zowel in de mode-industrie als bij de klanten. Tijdens We Make M-ODE zijn er verschillende talks, fashionshows en presentaties van startups én gevestigde namen.

Atelier Bas Kosters

Elk jaar worden er 90 miljard kledingstukken gekocht, 65 miljard daarvan wordt weggegooid na gemiddeld drie weken dragen. Al deze kleding wordt verbrand of beland op een stortplaats. Om aandacht te vragen voor dit probleem wordt het Machinegebouw tijdens We Make M-ODE omgetoverd tot het Waste to Want Atelier van mode ontwerper Bas Kosters. Hij zal laten zien hoe je van Amsterdams kledingafval een collectie kunt maken. In het tijdelijke atelier van Bas Kosters wordt tonnen kledingafval gestort en samen met zijn Studio team zal hij daar ter plekke een nieuwe kledingcollectie van maken.

Bas Kosters Fashion

Fashionshows

In de Zuiveringshal West zijn er fashionshows. Donderdag 21 juni showen Merel van Galbbeek en Ajbilou | Rosdorff hun collecties. Vrijdag 22 juni betreden de modellen van Judith van Vliet X Amber Ambrose Aurèle en Sophie Roumans de catwalk. Alle ontwerpers besteden in hun kleding extra aandacht aan innovatie en duurzaamheid. Zo zijn alle ontwerpen uit de collectie van Ajbilou | Rosdorff zijn gemaakt van hergebruikte materialen die anders weggegooid zouden worden. Zaterdag 23 juni zal Bas Kosters zijn net gemaakte collectie van kledingafval tonen.

Fashion op de Westergasfabriek

We Make The City

We Make M-ODE is onderdeel van het festival We Make The City en vindt plaats van 20 tot en met 24 juni op verschillende locaties in Amsterdam. De stad wordt voor vijf dagen veranderd in één groot festival: 600 (lokale, nationale en internationale) sprekers, 150 locaties, 30 talks, 50 workshops, 30 stadsexpedities, 10 expo’s en 30.000 deelnemers. De vraag die centraal staat is: in wat voor een stad willen wij leven over vijf, tien, vijftien jaar? Ze gaan aan de slag met de grote stedelijke uitdagingen, delen kennis en presenteren de nieuwste oplossingen voor onder andere klimaat, veiligheid, betaalbaar wonen en gezondheid.

 

Meer over We Make M-ODE

Zuiveringshal West & Machinegebouw
Woensdag 20 juni t/m zaterdag 23 juni 2018

Openingstijden & tickets:
Info volgt.

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!