8 december 2016

Met de vernieuwde versie van Spiritwalking (NDT 1) brengt het Nederlands Dans Theater van 8 – 14 december een voorstelling met moderne dans op excellent niveau in de Gashouder.

Met Spiritwalking verlaat het publiek de traditionele theaterruimte om het werk van Sol León en Paul Lightfoot in de voormalige gashouder in Amsterdam te ervaren. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Philip Glass een nieuw stuk, live uitgevoerd door het Ragazze Quartet.

Bekijk onze agenda voor meer informatie.

NDT 1 
NDT 1 bestaat uit 28 fenomenale dansers uit alle windstreken, in de leeftijd van 24 tot 38 jaar. Ieder afzonderlijk excelleert in persoonlijke kwaliteiten. De dansers zijn wereldberoemd om hun virtuositeit, verbluffende techniek en ongeëvenaarde expressie.

Nederlands Dans Theater
Nederlands Dans Theater (NDT) maakt vanuit de thuisbasis in Den Haag hedendaagse dans waar wereldwijd jaarlijks tienduizenden mensen van komen genieten. Het gezelschap staat onder leiding van artistiek directeur (en choreograaf) Paul Lightfoot en algemeen directeur Janine Dijkmeijer en bestaat uit twee groepen dansers: NDT 1 en NDT 2. Dankzij de kwaliteit van Nederlands Dans Theater, is het dansgezelschap al jarenlang één van de belangrijkste boegbeelden van de Nederlandse kunst in het buitenland.