30 juli 2013

Zet het vast in je agenda. We Like Art organiseert in september 2013 een verkooptentoonstelling met werk van toonaangevende kunstenaars in het Machinegebouw. Samen met meer dan 40 galeries zochten ze pareltjes uit van ruim 100 kunstenaars: multiples, edities en origineel werk. Al het werk zal onder de € 1.500,- geprijsd zijn.

De wereld van de kunst is – helemaal als je voor het eerst overweegt om kunst te kopen – een moeilijk toegankelijke wereld. Toch is er fantastisch werk te zien, te beleven en te bemachtigen. Als je belangstelling hebt voor het kopen van kunst maar geen idee hebt waar te beginnen – dan is dit je kans. Kom van 5 t/m 8 september naar de Westergasfabriek!

Op deze speciale Tumblr (link) is  We Like Art  aan het warmlopen en zie je regelmatige updates van kunstwerken die straks te zien zullen zijn bij de eerste editie van Start Buying Art. De show zit vol grote namen, kunstenaars die je vast kent van museale tentoonstellingen en besprekingen op de kunstpagina’s van de kranten. We noemen er een paar: Marlene Dumas, Dana Lixenberg, Cuny Jansen, Tim Ayres, Sven Kroner, Daniel Richter, Maria Roosen, Lily van der Stokker, Michael Wolf, Hans Broek, Katinka Lampe, Jan Roeland, Scarlett Hooft Graafland, Charlotte Dumas, Koen Vermeule, Rob Voerman, Jasper de Beijer, Paul Bogaers, Jan van Munster, Jan Maarten Voskuil, Marc Mulders en Marian Breedveld.

Lenen voor een kunstwerk zónder rente.

We Like Art vraagt met deze show aandacht voor de sympathieke KunstKoop, een regeling van het Mondriaan Fonds waarmee je renteloos geld kunt lenen voor een kunstaankoop. (www.dekunstkoop.nl). Met de KunstKoop leen je voor een kunstwerk. Je betaalt alleen het bedrag van het kunstwerk aan, dus geen rente. Zo wordt het kopen van een kunstwerk wel heel aantrekkelijk.  Lees meer over de regeling.

We Like Art @ Westergasfabriek, betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars | 5 – 8 september 2013 | 11.00 – 19.00 uur

Website We Like Art