25 januari 2018

Met ingang van vandaag heeft de Westergasfabriek een nieuwe eigenaar, te weten Millten, Harvest Vastgoed en Duncan Stutterheim. De vorige eigenaar blijft de komende jaren nog als actief aandeelhouder betrokken bij de voortzetting van de huidige exploitatie van deze culturele hotspot in Amsterdam. Daarmee is continuïteit en behoudt van het huidige concept gegarandeerd.

Westergasfabriek overgenomen door Duncan Stutterheim

Westergasfabriek overgenomen door Duncan Stutterheim (Fotocredit: Eva Plevier)

 

Duncan Stutterheim aandeelhouder namens de nieuwe eigenaar: “De Westergasfabriek is een begrip in Nederland en dé creatieve ontmoetingsplek in Amsterdam. Toen ik hoorde dat de Westergasfabriek verkocht zou worden, waren we direct onder de indruk van de mogelijkheid om dit omvangrijke project met zo’n belangrijke functie in Amsterdam te kunnen verwerven; 17 monumentale gebouwen, totaal 20.000 m2, een combinatie van een hotel, kantoren, retail, horeca en evenementen ruimte.

Onze overtuiging is dat dit project in Amsterdamse handen moest komen en niet bij institutionele of buitenlandse beleggers. Zodoende hebben we besloten om te investeren, met een collectief. Een collectief van partijen en personen die allemaal met de stad verbonden zijn. Om zo gezamenlijk een belangrijk stuk erfgoed voor de stad te behouden. Voor Amsterdam, door Amsterdammers.

Als ras Amsterdammer richt ik mij samen met mijn vrouw Lisca, na het afsluiten van mijn werkzame leven in de dance scene, steeds meer op de sociaal culturele programmering van de stad. Als collectief én i.s.m. met het team van de Westergasfabriek verwachten wij de waardevolle functie van deze plek te kunnen continueren en verder uit te bouwen.”

 

Meer weten over de organisatie Westergasfabriek? Lees hier verder.