2 augustus 2012

Anderhalve maand voor de opening van Unseen is de tentoonstelling, die gedurende de fotografiebeurs te zien zal zijn, prijsgegeven. Fashion! A Selection of Photographs from the Camera Work Collection.

De groepstentoonstelling geeft een overzicht van negen decennia modefotografie, met werk van onder andere: Richard Avedon, Horst P. Horst, Steven Klein, Helmut Newton, Irving Penn, Paolo Roversi en Edward Steichen. Deze bijzondere selectie is samengesteld uit de collectie van Camera Work, Berlijn. Camera Work beheert een van ’s werelds meest uitgebreide collecties op het gebied van fotografie en fotoboeken.

Het tentoongestelde werk varieert van de klassieke composities van Edward Steichen, het experimentele werk van Man Ray, de controversiële foto’s van Helmut Newton tot de hedendaagse modefotografie van Steven Klein. Geen ander genre dan de modefotografie is in staat de tijdgeest zo goed weer te geven. Het toont op een levendige en heldere manier de wensen en dromen die de afgelopen decennia leefden.

Expositie van internationale allure
Unseen, een joint venture van Foam (Fotografiemuseum Amsterdam), Platform A (bureau voor innovatief cultureel ondernemerschap) en Vandejong (branding agency), heeft een indrukwekkende lijst van meer dan 50 deelnemende (inter)nationale galeries geprogrammeerd die zich allen zullen presenteren met niet eerder getoond werk of nieuw werk van bekende fotografen. De tentoonstelling Fashion! A Selection of Photographs from the Camera Work Collection maakt onderdeel uit van deze internationale beurs.

 Fashion! A Selection of Photographs from the Camera Work Collection is van 20 tot en met 23 september 2012 te bezichtigen in de Zuiveringshal West.