14 maart 2018

Van 29 maart tot 2 april wordt de Zuiveringshal West en het Machinegebouw ondergedompeld in kunst tijdens Unfair18 Amsterdam. Deze kunstbeurs, tentoonstelling en veiling is door en voor opkomende en jonge kunstenaars, maar natuurlijk ook voor het publiek.

Unfair18: een kunstbeurs zoals kunstenaars dat wensen

Unfair18 Amsterdam is een kunstbeurs zoals kunstenaars dat wensen: hun kunst wordt gepresenteerd en gecureerd door henzelf. Bezoekers krijgen een overzicht van het hedendaagse kunstaanbod te zien. Het doel van Unfair is om hedendaagse kunst toegankelijk, persoonlijk en betaalbaar te maken. Naast het vertonen van het werk van ruim 40 aanstormende talenten is er ook een veelzijdig randprogramma met lezingen, radio-uitzendingen, performances en veel meer! Niet zomaar een kunstbeurs dus… Misschien is Unfair’s slogan we de beste manier om het te omschrijven:

We used to be an art fair, but that was boring‘.

Kunstbeurs Unfair18 Westergasfabriek

Unfair18 Architect Award

Nieuw dit jaar is de Unfair18 Architect Award. Het winnende design wordt gebruikt als setting van de tentoonstelling tijdens Unfair18. Tomas Dirrix mag zich dit jaar de winnaar noemen van de Unfair18 Architect Award.

Over de kunstenaar
Architect Tomas Dirrix (1988) is gevestigd in Rotterdam. Naast zijn Master Architectuur aan de TUDelft, heeft hij ook in Zwitserland en India gestudeerd. In zijn werken streeft Dirrix naar het maken van eigentijdse ruimtes en gebouwen, die samenkomen met de omgeving.

Zijn inspiratie voor het ontwerp van Unfair18 haalt hij uit het historische en sociale aspect van kermissen. Ook de kermistent is een inspiratiebron voor Tomas Dirrix. Het samenkomen in een tijdelijke ruimte, gemaakt van doeken en palen, is terug te zien in zijn design. In de Zuiveringshal West wordt zijn design opgebouwd als expositieruimte. Daarnaast is de tentoonstelling ook van boven te bekijken vanuit een uitkijktoren. Zo merkt je niet alleen hoe hoog het gebouw is, maar zie je ook de mooie opstelling die Dirrix heeft ontworpen.

Kunstbeurs Unfair18 design

 

Over Unfair18

Zuiveringshal West en Machinegebouw
Van 29 maart t/m 2 april 2018

Openingstijden
Donderdag 29 maart: 12.00 uur tot 21.00 uur open
Vrijdag 30 maart: 12.00 uur tot 21.00 uur open
Zaterdag 31 maart: 12.00 uur tot 21.00 uur open
Zondag 1 april: 12.00 uur tot 18.00 uur open
Maandag 2 april: 12.00 uur tot 18.00 uur open

Toegang € 12,50 / € 8,-
Meer informatie volgt.

 

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!