6 maart 2012

Na een succesvolle en uitverkochte eerste editie in 2011 vindt dit jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli de tweede editie van PITCH bij de Westergasfabriek plaats. PITCH is een festival dat zich richt op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische (live)muziek. Het festival breidt dit jaar uit met een extra binnenlocatie en een tent op het grasveld.

PITCH is een avontuurlijk en intiem festival waarbij elektronische live acts een grote rol spelen. Niet alleen een DJ op het podium maar veel live instrumenten en live bands: een insteek die vorig jaar een succesvolle en onderscheidende toevoeging aan het Nederlandse (dance)festivalaanbod bleek te zijn. De programmering bestaat uit een mix van dubstep, beats, (deep)house, disco, UK funky, jazz, elektronica en meer. Naast de Gashouder, de Westerunie, het Transformatorhuis en het Westergasterras met het bijbehorende plein, wordt dit jaar ook het MC Theater bij het terrein betrokken. Bacardi host ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan een eveneens nieuw toegevoegde tent.

Het festival vindt dit jaar op een vrijdag en zaterdag plaats. Vrijdag 6 juli gaat het festivalterrein om 15:00u open en inclusief nachtprogramma eindigt de dag om 05:00u. Zaterdag 7 juli gaat het programma om 15:00u verder en om 05:00u is het festival afgelopen. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar.

Acts PITCH fesitval
De eerste acts van het PITCH festival zijn bekend gemaakt. Met o.a. headliners als The Weeknd (eerste show in Nederland), Die Antwoord, SBTRKT en Gui Boratto staat er nu al een sterk programma. PITCH is ook een festival waar wat minder bekende acts met een verfrissend en ander geluid een belangrijke plek krijgen. Azari & III, Gold Panda, Jessie Ware, Elektro Guzzi en Rocketnumbernine zijn hier goede voorbeelden van. Vorig jaar bleek The Gaslamp Killer een absolute publieksfavoriet en na zijn eigen optreden verscheen hij regelmatig bij andere acts op het podium. Daarom geeft de opvallende producer uit Los Angeles ook dit jaar weer beide dagen een optreden op PITCH.

Vrijdag 6 juli (binnenkort meer namen)
The Weeknd
Modeselektor
SBTRKT
Azari & III
Benga (live)
Martyn (live)
Maya Jane Coles
Emalkay
Jessie Ware
Africa Hitech
The Gaslamp Killer

Zaterdag 7 juli (binnenkort meer namen)
Die Antwoord
Mr Oizo
James Holden
Beardyman
Gui Boratto
Jungle by Night
Elektro Guzzi
Gold Panda
Rocketnumbernine
The Gaslamp Killer

Kijk voor meer informatie op de festivalsite. Daarnaast is de kaartverkoop gestart. Wees er snel bij, want vol=vol.