7 september 2011

Van 15 tot 19 september staat de Hamburgse Train of Ideas op de Westergasfabriek. Hamburg is dit jaar de ‘Groene Hoofdstad van Europa’ en wil andere gemeenten in Europa aansporen tot duurzame stedelijke ontwikkeling.

In de trein is een expositie met ruim honderd voorbeeldprojecten van duurzame stedelijke ontwikkeling. De Train of Ideas laat een groot aantal oplossingen zien waarmee steden milieuvriendelijker en duurzamer kunnen worden. In de inspirerende en interactieve tentoonstelling zijn ook vier Amsterdamse duurzame projecten te zien, zoals het actieplan voor elektrische mobiliteit. Naast een schat van informatie biedt de Train of Ideas ook activiteiten die de bezoeker in contact brengen met burgers, wetenschappers, bestuurders en politici uit heel Europa.

Op de eerste dag is de expositie open vanaf 13:00, op de andere dagen van 10:00 tot 19:00. Scholen en bedrijven die meer willen weten over milieuvriendelijke economische activiteiten en energiebesparing kunnen een rondleiding krijgen.

www.train-of-ideas.net