28 september 2018

Op woensdag 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar bij de Westergasfabriek hun eigen plastic fles recyclen. Met de Plastic Pers, een speciale recycle machine op locatie, wordt de fles live omgetoverd tot een muntje. Met het muntje kunnen de kinderen een chocoladereep kopen.

De Westergasfabriek zet zich al een paar jaar in om de gebouwen en het terrein waar mogelijk te verduurzamen. Met dit project willen zij kinderen bewust maken van de waarde van afval als het wordt gescheiden.

 ‘’Als bepaalde soorten plastic worden gescheiden, wordt afval een bouwstof waarmee je iets kunt maken. Als kinderen het zo gaan zien worden ze hopelijk gemotiveerd om zelf ook afval te scheiden.’’

Chris van de Velde, Project Duurzaamheid Westergasfabriek.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met KBL Circulair Schoonmaak Centrum, de leverancier van de Plastic Pers.

De plastic flessen die de kinderen op 10 oktober mee kunnen nemen moeten van de gradatie HDPE 2 zijn. Aan de onderkant van de fles staat van welk soort plastic het gemaakt is. Kinderen kunnen tussen 13.00-16.00 uur hun fles recyclen in de Pazzanistraat ter hoogte van bioscoop het Ketelhuis.

Een duurzame Westergasfabriek

De ooit zwaar vervuilde Wester Gasfabriek wordt nu tot ver over de grens gezien als een referentieproject voor duurzame herontwikkeling van industrieel en monumentaal erfgoed. Samen met partners en gelijkgestemden willen ze hun bijdrage aan een eerlijke, duurzame wereld vergroten. Zo zijn er bijvoorbeeld vorige maand 1024 zonnepanelen geplaatst op de Gashouder en wordt al sinds een paar jaar het organisch afval van de vaste ondernemers op het terrein met een vergister omgezet naar energie.

Dag van de Duurzaamheid, recylcen op de Westergasfabriek

Datum en tijd: woensdag 10 oktober, 13.00 – 16.00 uur

Locatie: Westergasfabriek, Pazzanistraat (ter hoogte van bioscoop het Ketelhuis)