3 maart 2014

De Podiumwinkel TOON, gevestigd in de Westergasfabriek, houdt de maand maart een kunstverkiezing op het terrein. Bezoekers van de Westergasfabriek kunnen stemmen op 1 van de 17 kunstobjecten die worden geTOONd in een industriële Etalage in de Pazzanistraat, dag en nacht te zien, centraal op het Westergasterrein.

Publiek kan stemmen op het favoriete kunstwerk door een stembiljet in te vullen in de podiumwinkel TOON (1 stem per persoon). De kunstenaar of creatief ondernemer met de meeste publiekstemmen wint een kwartaal een plek (twv € 120,-) in TOON om zijn/haar kunstwerk te TOONen. Ook kiest de winnaar een goed doel waar het totaal aan deelnemersbijdragen ter waarde van € 425,- naar toe gaat. Publiek kan stemmen van 1 t/m 31 maart en maakt daarmee kans op een waardebon van € 50,- te besteden aan curiosa of vintage in TOON.

Deelnemers

In de Etalage zijn uiteenlopende werken te zien: mode van Armand Michiels; schilderij van Andreas van Elburg; kunsttegels van Bente Spigt; houten designlampen van Bjorn van der Steen; inspiratiekaarten van Caroline van der Post; krastechniek op geverfd metaal van Daniel Roser; schilderij van Casper Slabbers; 3D-print Tafeltje van Kitty Weber & Anne van Oers; ready mades van Frida Badoux; textiel met zeefdruk van Ink&Co; vilten dierbarensjaals van Jolanda van Diepen; fotografie van Patrick Visser; keramiek van Mieke Blits; de Eénboekskast van PouPou; vintage camera’s van Splendor; textiele objecten van Mariken Tetteroo; gedicht van 25 beelden van Peter Janssen.

Elk werk is voorzien van een tekst met het verhaal en de persoon die achter het werk schuilgaat. Ook is per deelnemer zijn/haar vooraf gekozen goede doel te zien dat het publiek kan laten meewegen bij het stemmen. Op zondagmiddag 6 april is in TOON een feestelijke, theatrale bekendmaking van de winnaar.

TOON
De podiumwinkel TOON is te vinden aan het begin van de Pazzanistraat (nr. 7), naast de North Sea Jazzclub en schuin tegenover het Ketelhuis. TOON is alle dagen van de week (behalve maandag) open van 11.00-18.00 uur. In TOON zijn kunst, vintage meubels, curiosa en allerlei unieke creatieve producten te koop. Creatief ondernemers en kunstenaars huren m2’s voor een week, maand of kwartaal in sfeervolle, huiselijke setting. Ook vinden er regelmatig huiskamervoorstellingen plaats en is de ruimte te huur voor bedrijfsbijeenkomsten.

Samenwerken en stimuleren
TOON is ongesubsidieerd, met als voornaamste doel is het stimuleren van het (vooral Amsterdamse) creatief ondernemerschap. TOON werkt ook veel samen met andere ondernemers op de Westergasfabriek en sluit vaak aan bij events in het park. WWW.TOON-amsterdam.nl