3 mei 2018

Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei vindt de dertiende editie van The Next Web Conference plaats en zal de Westergasfabriek overspoeld worden door tech-fans. The Next Web Conference is namelijk hét event waar je bij moet zijn als je geïnteresseerd bent in technologie. De acht dagen voorafgaand aan het evenement wordt een deel van het Westerpark door 250 man omgebouwd tot een compleet tech-dorp. Dat belooft wat!

The Next Web

Wat ooit begon als een online blog, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét toonaangevende technologie-event van Europa. Twee dagen bomvol innovatie, startups en mindblowing tech, voor iedereen die bezig is met technologie. En wie is dat tegenwoordig niet? Zo’n 15.000 bezoekers komen van over de hele wereld naar Amsterdam om deze tweedaagse conferentie mee te maken.

Startups

Voor startups is dit event de perfecte mogelijkheid om hun product of dienst te presenteren aan het grote publiek. 250 zorgvuldig geselecteerde startups uit de techwereld krijgen de kans om te netwerken met mogelijke klanten en investeerders. Voor startups is het moeilijk om aandacht te trekken terwijl er grote namen op het hoofdpodium staan te spreken. Daarom staat sinds vorige jaar The Pitch Tower op het terrein: een drie verdiepingen hoge pitching arena waar de startups letterlijk en figuurlijk in the spotlight worden gezet.

Van conferentie naar festival

The Next Web heeft inmiddels meer de allure van een festival dan die van een conferentie. Naast heel veel technologie is er namelijk ook comedy, kunst, muziek en entertainment te vinden. Zoals ze zelf zeggen: ‘Not your average tech-event‘.  Het ene moment zit je in het publiek van 3000 man naar een presentatie van een wereldwijde leider op het gebied van the world wide web te luisteren en het volgende moment maak je een praatje met diezelfde spreker aan de speaker-bar wanneer hij een cocktail voor je inschenkt.

Programma

De conferentie is voor het eerst opgedeeld in 20 verschillende tracks. Elke track heeft eigen sprekers, sessies en workshops. Zo kom je bij de track ‘Future of Work’ meer te weten over het kantoor van de toekomst, werk-privé balans en technologieën om werknemers gezonder en gelukkiger te maken. Andere thema’s zijn bijvoorbeeld Artificial Intelligence, Marketing en Muziek. Op deze manier kunnen de bezoekers een track volgen die het beste bij hen past en ontmoeten mensen in hetzelfde vakgebied.

Main stage: Gashouder!

Het hoofdpodium van The Next Web staat, dit jaar voor het eerst, midden in de Gashouder. Zo kan het publiek helemaal rondom het podium zitten voor een 360° experience van beeld en geluid. Sprekers als Ron Faris (Nike), Ray Chan (9GAG) en Netta Selene (Airbnb) zullen op het podium verschijnen. Daarnaast zullen bedrijven als Google, Reddit, WeTransfer en Wired aanwezig zijn. Dit is maar een greep uit de namen, want in totaal zijn er meer dan 100 sprekers! Zo is ook will.i.am (I.am+) is aanwezig en neemt namelijk plaats in de jury van Chivas Venture Global Final. Voor deze finale zijn 27 social-ondernemers uitgekozen om hun product of dienst te pitchen en de winnaar krijgt $1 miljoen!

 

Over The Next Web Conference

Donderdag 24 mei & vrijdag 25 mei 2018
Manifestatieterrein, Klönneplein, Gashouder en Transformatorhuis
Westergasfabriek – Amsterdam

 

Tickets zijn te verkrijgen via de website van The Next Web.

 

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!