24 juli 2014

ICCA organiseerde van 2 tot en met 5 juli het Research, Sales and Marketing Programme (RSMP14) op de Westergasfabriek. ICCA had Westergasfabriek gekozen als locatie vanwege haar onderscheidende karakter als congreslocatie. De Westergasfabriek blikt terug op een succesvol congres.

 ICCA is het mondiale netwerk voor professionals in de meeting industrie. ICCA RSMP is speciaal opgericht voor meeting industrie professionals die in hun werk te maken hebben met marktonderzoek, leadgeneratie, marketing en sales. Ieder jaar biedt het evenement talloze internationale sprekers, keynotes en workshops met frisse inzichten en ideeën, en nieuwe ontwikkelingen binnen de meeting industrie. Westergasfabriek is ook lid van ICCA en was dit jaar de host van RSMP14.

Tijdens RSMP14 bood de Westergasfabriek drie dagen lang de ruimte aan ICCA-leden voor tientallen presentaties, workshops en de gelegenheid om te netwerken. Het programma speelde zich af in meerdere gebouwen van de Westergasfabriek. De Zuiveringshal vormde het kloppende hart van het congres. Deze locatie was ingedeeld in twee delen; de ene helft was ingericht als uitnodigende presentatieruimte en de andere helft als catering area. Met een touch of dutch liet conceptcateraar DeBorrelFabriek de 150 internationale gasten kennismaken met Nederlandse lekkernijen en Jurlights was verantwoordelijk voor de techniek.

De Westergasfabriek wilde de ICCA-leden laten zien dat een industriële locatie met een creatief profiel ook een geschikte congreslocatie kan zijn. De Westergasfabriek leverde daarom een inhoudelijke bijdrage aan het programma door middel van een sessie over hoe de Westergasfabriek zich positioneert als unieke venue binnen de huidige congresmarkt. Ook was er de gelegenheid om een tour te volgen door de monumentale gebouwen, die precies samenviel met de opbouw van festival PITCH. Juist die dynamiek tussen cultuur, creativiteit en verschillende activiteiten konden de internationale delegates waarderen.

Naast de programmaonderdelen op de Westergasfabriek werd voor de welkomstreceptie gebruik gemaakt van het Westcord Art Hotel, was er een diner bij Stork en vond het eindfeest plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Meer informatie:

Klik hier voor de foto’s en hier voor de filmpjes van RSMP14