19 april 2018

Kids in de Spartelvijver, prachtige bloesem in de bomen, een lentemarkt met alleen maar leuke lokale dingen, brunchen met de buurt aan een 100 meter lange picknicktafel en wegdromen bij fijne jazzmuziek. En dat alles op een heerlijke lentedag! Wat was het leuk afgelopen zondag 8 april, tijdens de lenteviering van het 15-jarig bestaan van de Westergasfabriek!

Voor jong en oud

Wat een feest om onze verjaardag met alle buurtbewoners en parkbezoekers te vieren. Wij hebben ontzettend genoten en kijken graag nog eens terug op alle activiteiten. Er was genoeg te doen voor jong en oud!

Lentepicknick

Door de Pazzanistraat stond een 100 meter lange picknicktafel waar iedereen welkom was om aan te schuiven. De tafel was rijkelijk gevuld met broodjes, croissantjes, spreads van Mister Kitchen, jam van de Bakkerswinkel, repen chocolade van Tony’s Chocolonely, Gin mayo van Mossel & Gin en nog veel meer!

© Dennis Bouman

Lentemarkt

Sunday Market organiseerde een speciale lentemarkt met meer dan 70 kramen! Bij de kraampjes kon je terecht voor bijzondere handgemaakte producten zoals: design, fashion, schilderijen, sieraden en keramiek. Tijdens het struinen over de markt kon men genieten van muziek of lekkere hapjes van een van de vele internationale keukens van de coole foodstands.

Lentemarkt tijdens lenteviering

© Arjen Veldt Fotografie

West Best Talkshow

In het Westergastheater was een preview te zien van Westergas Stories. Deze verhalen, ontwikkeld door het theatercollectief De Theaterhuiskamer in samenwerking met buurtbewoners, zijn tijdens de zomerviering van Westergasfabriek 15 jaar! te zien. In de West Best Talkshow waren buurtbewoners te gast om over hun persoonlijke verhaal over de Westergasfabriek te vertellen. Zo was Snorella te zien in een geanimeerd gesprek met o.a. Roy (de portier). Dat beloofd wat voor de voorstelling in de zomer!

West Best Talkshow tijdens lenteviering

© Dennis Bouman

Muziek

Tijdens de brunch kon je buiten genieten van jazzmuziek door SaraLee Vos samen met René van Beeck (piano). Een perfecte aanvulling van de heerlijk lentedag. Later in de middag was er een wereldpremière in Pacific Parc. Corrie van Binsbergen speelde de speciaal gecomponeerde suite FIFTEEN. De inspiratie voor het vijftiendelige muziekstuk haalde ze uit objecten, mensen en persoonlijke gebeurtenissen in het Westerpark en op de Westergasfabriek.

Optreden Corrie van Binsbergen tijden lenteviering

© Dennis Bouman

Kunstinstallatie

Aan het einde van de 100 meter lange picknicktafel was de kunstinstallatie van Cascoland en Holger Nikisch te zien. Het kunstwerk van 7 bij 3 (!) heette De Ontkieming en was gemaakt van kiemen. En die waren niet alleen in het kunstwerk terug te vinden, maar ook op je broodje! Met karren vol kiemen gingen de dames langs de tafel om een stukje voor je af te knippen.

Kunstwerk Cascoland lenteviering

© Dennis Bouman

Kids entertainment

Ook voor kinderen was er genoeg te doen! Zo konden ze een ritje maken op de lieve pony’s en bloemen vissen in de Spartelvijver. En door het mooie weer kon er zelfs in het water gespeeld worden! Vele schoenen en korte broeken gingen uit en de kleintjes spetterden erop los. Het was een prachtig gezicht onder de bloeiende bloesembomen.

Kind op pony tijdens lenteviering

© Dennis Bouman

 

De beer

De dagen rondom 8 april woonde er een beer op de Westergasfabriek. Even voelde de beer zich thuis in zijn huis onder de oude kastanjeboom, maar hij trok er ook graag op uit. Dan sjokte hij langs parkbezoekers of liep eens binnen waar de deuren open stonden. Tijdens de lenteviering had hij het druk! En zijn er heel wat knuffels en high-five’s gedeeld!

Stadsbeer in zijn huisje

© Dennis Bouman

 

Westergasfabriek viert feest!

De viering werd georganiseerd door de Gemeente Amsterdam en Westergasfabriek. In 2018 is het vijftien jaar geleden dat de Westergasfabriek werd heropend en de karakteristieke historische fabrieksgebouwen een definitieve nieuwe bestemming kreeg. Het hele jaar zijn er verschillende festiviteiten.

In de zomer verwelkomen we de buurt en de stad Amsterdam graag terug! De volgende viering staat in het teken van de zomer en vindt plaats op zondag 15 juli. Houd onze 15 jaar Westergasfabriek pagina in de gaten en volg het Facebook event om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

 

Wil je meer foto’s zien? Kijk op onze Facebook pagina voor het hele fotoalbum.