11 april 2012

Op donderdag 12 april is er tijdens de 3FM Awards in de Gashouder voor 2.000 man  gratis WiFi beschikbaar.

In opdracht van 3FM en Corinno Media Group levert de Westergasfabriek samen met H&S een hoogwaardige WiFi oplossing gevoed door glasvezelinfrastructuur voor alle 2000 bezoekers van de 3FM Awards.

Een goede internetvoorziening tijdens de 3FM Awards is een uitdaging vanwege het grote aantal bezoekers in een relatief beperkte ruimte en de vele techniek die gelijktijdig gebruikt wordt om de live verbinding met  o.a. 3fm.nl, de 3fm radio, Nederland 3 en 101TV mogelijk te maken. Om storingen door de grote hoeveelheid staal in de Gashouder te voorkomen vergt dit een uitzonderlijk hoge capaciteit. Door de inzet van sector antennes, een radio planning en jarenlange ervaring heeft H&S speciaal voor 3FM een op maat gemaakte digitale oplossing gemaakt waardoor de wifi voorziening optimaal benut wordt. Voor dit project werden 5 WiFi arrey’s ingezet met in totaal 36 radio’s. 

De Westergasfabriek heeft razendsnelle glasvezelverbinding over het hele terrein liggen, een hoogwaardige infrastructuur die een internet bandbreedte tot meer dan 1GB mogelijk maakt. De mogelijkheden zijn daardoor eindeloos. De moderne infrastructuur zorgt onder andere voor de live televisieuitzendingen van De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.