22 februari 2017

De Westergasfabriek heeft dinsdag 21 februari uit de krant vernomen dat de North Sea Jazz Club faillissement heeft aangevraagd. Wij zijn verrast door het nieuws en vinden het erg jammer dat de club verdwijnt. De North Sea Jazz Club heeft de afgelopen vijf jaar veel grote artiesten en opkomende talenten een podium gegeven en was een waardevolle aanvulling op het aanbod op het terrein.

De North Sea Jazz Club had de afgelopen maanden een enorme huurachterstand opgelopen. De Westergasfabriek heeft  meermaals uitstel van betaling gegeven en zich uiteindelijk genoodzaakt gezien om de North Sea Jazz Club aan betalingsverplichting  te houden. Het besluit om faillissement aan te vragen is door de North Sea Jazz Club zelf genomen.

De Westergasfabriek had liever de North Sea Jazz Club zien blijven. Wij vinden het heel spijtig dat dit gebeurt.

Mark de Kruijk, directeur van de Westergasfabriek: “Ik  ben verrast door de faillissementsaanvraag door de North Sea Jazz Club, maar nog verbaasder ben ik over het verhaal dat zij naar buiten brengen. De Westergasfabriek hecht aan de naam North Sea Jazz Club, maar waar ons geschil primair om draait, is dat er een enorme huurachterstand is. Ik vind het zeer spijtig dat de club verdwijnt, maar er is al vier maanden geen huur betaald.”