2 februari 2011

Sinds december is Espressofabriek op de Westergasfabriek als eerste in Nederland eigenaar van The Ultimate Slow Coffee Tool: de Überboiler. Een precisieboiler met ingebouwde weegschaal, timer en meer instelmogelijkheden dan je als freakende barista nodig meent te hebben.

Inmiddels staan diverse filterkoffies op de kaart met curieuze namen als Chemex, V60, Clever en Aeropress. Ieder met zijn eigen kwaliteiten in een specifiek zetsysteem. Anders dan bij espressokoffie is de smaakbeleving fris en eerlijk, met bijvoorbeeld lichte chocoladetonen, fluwelen bodies, intens rood fruit, zwoele caramel, zwarte bessen of de grootste smaakverrassing: Granny Smith in a Cup.

Dat er nog werk aan de Slow Coffee-winkel is blijkt nog regelmatig wanneer een single-shot-soy-latte-macchiato bestellende dame zich bij het zien van de term Slow Coffee afvraagt: “En, ging het allemaal nog niet langzaam genoeg?” Of de vaste keurige-ochtend-espresso-heer die keer op keer een Chemex aangeboden krijgt en steevast blijft antwoorden: “Je hebt me verslaafd gemaakt aan je espresso, daar krijg je me nu niet meer van af … ”

Espressofabriek heeft zich tot taak gesteld koffieliefhebbers kennis te laten maken met nieuwe koffiesmaken en een totaal nieuwe koffiebeleving. De grootste uitdaging: een eigen ultieme filterblend maken. Wordt vervolgd.

Espressofabriek
Gosschalklaan 7
1014 DC Amsterdam
020 4862106
maandag t/m vrijdag geopend van 09:30 tot 18:00 uur
zaterdag en zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur
website