12 maart 2014

De 17de editie van de Roze Filmdagen, het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival vindt plaats van 13 t/m 23 maart 2014.De Roze Filmdagen zet met veelal premières de beste recente gay cinema in de spotlights.

Zowel populaire films als kleinere arthouse films kleuren het witte doek van het Ketelhuis in verschillende tinten roze.Niet alleen sprankelend, prikkelend, onderhoudend, maar er is ook stof tot nadenken. Het uiteenlopende filmprogramma sluit immers naadloos aan bij de diversiteit van de homo/lesbo gemeenschap; er is voor iedereen wel wat te vinden en zeker meer dan één film. Maar ook voor de echte cinefielen (en hetero’s) zijn er heel veel mooie films om van te genieten.

Opnieuw is Het Ketelhuis op het Westergasfabriek dé thuishaven van de Roze Filmdagen, maar dit jaar maakt het festival ook een uitstapje naar de overburen van het MC Theater, om het festival meer ruimte te geven voor een interessante randprogrammering. Met een keuze uit maar liefst 118 filmtitels uit 38 verschillende landen die dit jaar ook nog eens worden aangevuld met workshops, events en feesten is de 17de editie van de Roze Filmdagen de grootste uit haar geschiedenis.

Tickets zijn aan de kassa van het Ketelhuis en via deze link te koop.