5 juni 2014

Vanaf 21 juni is de tentoonstelling Angels’ Share van Herbert Nouwens te bezichtigen in het Westerpark. Om geen kunstwerk te missen is er een plattegrond met route gemaakt die je kunt volgen. Voor de kids is er de kijkpuzzel, waardoor het ook voor hen nog leuker wordt om naar de tentoonstelling te kijken. Hier vind je flyer met route en puzzel.

 

 

Beeldend kunstenaar Herbert Nouwens is tijdelijk terug op de plek waar hij in de jaren negentig zijn werkplaats had. De tentoonstelling geeft een indruk van 20 jaar werk. Er staan beelden die toentertijd op hetzelfde terrein gemaakt zijn, er zijn beelden die hij de afgelopen jaren voor speciale projecten heeft gerealiseerd en speciaal voor deze tentoonstelling maakte Nouwens verschillende beelden in roestvrij staal: de twee torens, Angel’s Share die prominent langs de Haarlemmertrekvaart staan opgesteld, de ‘Proppen’ die drijven in de vijver van een voormalige gashouder en het beeld Westergasfabriek, een uitbundige verzameling pijpen en leidingen.
Nouwens is vooral bekend van zijn 8 tot 14 meter hoge staalsculpturen. Op diverse plekken in Nederland staan beelden van Nouwens, gemaakt in opdracht van de Rijksgebouwendienst en verschillende gemeenten. Ook in het Westerpark staat een beeld en in de Lepekruisstraat in Amsterdam is een groot gevelbeeld van 8 x 9 meter van zijn hand.Al enige tijd staan langs de Haarlemmertrekvaart bij de Westergasfabriek twee 12 meter hoge torens van roestvrijstaal, ‘The Angel’s Share. Deze twee torens vormen de opmaat naar een tentoonstelling van Herbert Nouwens met ongeveer 25 beelden. De tentoonstelling wordt officieel geopend op 21 juni.