11 maart 2014

De International Design Association (IxDA) organiseerde van 6 tot en met 8 februari de 7e editie van haar Interaction congres op de Westergasfabriek in Amsterdam. IxDA koos de Westergasfabriek als hooflocatie vanwege de creatieve sfeer en inspirerende omgeving.

Steeds vaker zoeken organisaties van nationale en internationale congressen een onderscheidende locatie met karakter, waar bezoekers frisse energie en inspiratie van krijgen. Maar wel met hoogwaardige faciliteiten, een goede infrastructuur en voldoende break-out mogelijkheden. Ook de samenwerking tussen organisatie en locatie is belangrijk. Dat is precies wat de Westergasfabriek IxDA bood. Het gerenoveerde 19e-eeuwse fabriekscomplex, omgeven door een prachtig groen park is een geliefde locatie in Amsterdam voor de creatieve industrie en de thuishaven voor meerdere spraakmakende evenementen en congressen.

INSPIRATIE EN ONTMOETING
Tijdens IxDA bood de Westergasfabriek vier dagen lang het toneel aan 90 sprekers, meer dan 900 interaction designers, 32 nationaliteiten, tientallen creatieve workshops en inspirerende presentaties. Het programma speelde zich af in meerdere gebouwen op de Westergasfabriek met ieder een eigen thema en bijpassend scenario. De Gashouder– het meest iconische gebouw van de Westergasfabriek -was het onbetwiste middelpunt gedurende de hele conferentie. De grote pilaarloze ruimte werd opgelspits in twee delen; de ene helft was ingericht met stands, award exposities en eetgelegenheden en de andere helft functioneerde als belangrijke presentatieruimte voor de keynote speakers. De verlichting in IxDA’s blauwgroene huiskleuren en het sfeervolle decor kwamen in het geheel mooi tot hun recht en creëerde een informele setting en ruimte die goed paste bij IxDA’s gemeenschap.

IxDA kijkt zeer tevreden terug op het congres:

“Voor onze gasten was dit een unieke locatie die zeer werd gewaardeerd, getuige ook de vele ‘amazing venue!’ tweets. Als organisatie hebben wij genoten van een perfecte samenwerking met de Westergasfabriek, maar ook met de preferred partners Jurlights en de DeBorrelFabriek. Alle drie de partijen hebben de ervaring en de professionaliteit om een meerdaags evenement perfect te organiseren”, aldus Rogier Brakshoofden, organisator Interaction14

SAMENWERKING
Voor het evenement vond er een nauwe samenwerking plaats tussen de organisator, Westergasfabriek en partners DeBorrelfabriek en Jurlights. Allen hebben een bijdrage geleverd aan de invulling van het evenement door zo goed mogelijk advies te geven over o.a. de locaties, inrichting, decor en catering.

Naast de programma onderdelen op de Westergasfabriek werd voor de welkomstreceptie en award uitreiking gebruik gemaakt van special venues De Bazel en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

SPECIFICS
Soort Evenement: Congres
Aantal Personen: 900
Locaties: Gashouder, Transformatorhuis & Westerliefde
Catering: DeBorrelFabriek
Licht en geluid: Jurlights
Internet: Glasvezel internet, met op piekmomenten 1700 apparaten tegelijkertijd online op wifi


Meer informatie:
IxDA’s Interaction14: interaction14.ixda.org
Klik hier voor meer foto’s.