4 december 2017

Het NPO Zapp jeugdprogramma De Buitendienst was op bezoek bij de Westergasfabriek! De presentatoren zoeken uit hoe je energie uit afval omzet in beweging. Maar wat gaat harder: een auto die rijd op poep uit Artis of een accu opgeladen met etensresten uit Westergasfabrieks Waste Transformer?

Poep of afval?
De Buitendienst is een natuurprogramma waarin een groep van 4 presentatoren elke week op pad gaan om de meest uiteenlopende vragen over de natuur en techniek te beantwoorden.

In deze aflevering nam de groep het tegen elkaar op in een spannende race met voertuigen die als enige brandstof poep of afval hebben. Klik op de afbeelding om de aflevering terug te kijken.

 

 

The Waste Transformer

De Westergasfabriek gebruikt als eerste in Nederland een ‘Waste Transformer‘, een innovatieve vergister die de voedselresten van alle restaurants en bedrijven op het terrein omzet in groene energie. In de toekomst gaan we dit ook uitbreiden naar evenementen.

Meer weten over afval en een duurzame verwerking hiervan? Lees hier wat The Waste Transformer kan op de Westergasfabriek!