29 januari 2015

De 68e editie van het Holland Festival toont dit jaar vier voorstellingen bij de Westergasfabriek. Het festival 2015 geeft onder meer een eerbetoon aan de dan negentigjarige Pierre Boulez in de Gashouder.

Programma Westergasfabriek
Het festival eert de ‘grand maître’ van het muzikale experiment, componist Pierre Boulez met de baanbrekende compositie Répons in de Gashouder. Ook het roemruchte Spaanse gezelschap La Fura dels Baus  staat in de Gashouder met de voorstelling M.U.R.S., een smart show over een maatschappij die gedreven is door technologische ontwikkelingen. Verder is in de Zuiveringshal West Boris Charmatz te zien met de nieuwe voorstelling manger en laat op het buitenterrein de Argentijnse theatermaker Fernando Rubio met Todo lo que está a mi lado (Alles aan mijn zijde) bezoekers  op een bijzondere manier een ander ontmoeten: in bed. Een publiek spektakel en tegelijkertijd een intieme een-op-een performance.

In totaal presenteert het Holland Festival 45 producties met 99 voorstellingen / concerten / evenementen, verdeeld over 25 dagen. Het festival duurt van 30 mei tot en met 23 juni 2015.

Meer informatie:

Holland Festival tickets en programmering>>


Holland Festival trailer 2015>>