28 juni 2011

Op dinsdag 28 juni 2011 presenteert Het Nuon Solar Team de Nuna6 op de Westergasfabriek in Amsterdam. De uitdaging van het Nuon Solar Team is duidelijk: met zonnewagen Nuna6 de wereldbeker zonneracen terughalen naar Delft. Na vier overwinningen op rij en een tweede plaats in 2009 is het tijd om met zonnewagen Nuna6 de strijd aan te gaan met 30 teams uit de hele wereld.

De World Solar Challenge 2011 start op 16 oktober in Darwin, Australië. 13 studenten van de TU Delft zetten alles op alles om voor de vijfde keer het ‘goud’ te winnen.

Nuon Solar Team

‘Door veranderingen in de reglementen én een toenemende concurrentie zal het dit jaar de spannendste World Solar Challenge ooit worden. De prachtige zonnewagen, een sterk team en een slimme strategie geven ons een prima startplek. Na een tweede plek in 2009 gaan we naar Australië om weer te winnen’ aldus een trotse Pier van Zonneveld, teamleider van het Nuon Solar Team.

De 13 studenten van de TU Delft werken al sinds medio 2010 in het diepste geheim aan het ontwerp en de bouw van Nuna6. In het team werken jonge talenten van veel studierichtingen samen.