1 juni 2017

Je hebt ze misschien al zien staan: vanuit een onverwoestbare container bij de ingang van de Westergasfabriek kan iedereen voortaan een deel-e-bike van E-bike to go pakken. De fietsen kunnen simpel en snel met een smartphone worden geopend en gebruikt. E Bike to go is een pilot  die loopt tot augustus. De ambitie is om al volgend jaar een dekkend netwerk van e-bikes te realiseren in Amsterdam.

Primeur in Nederland

Amsterdam is de eerste stad  in Nederland met een volledig openbaar e-bike pick-up-punt dat 24/7 open is en waar iedereen met een smartphone makkelijk en laagdrempelig een e-bike kan pakken. De stalling, een omgebouwde zeecontainer, is onbemand. De e-bike ontgrendelen en afrekenen gebeurt volledig digitaal, via de e-bike to go app. Na het aanmaken van een account, selecteer je in de app een e-bike, drukt op de knop ‘open’ en vervolgens schiet de e-bike van het slot. Afrekenen gebeurt eveneens geheel geautomatiseerd via de app waardoor het gebruiksgemak optimaal is. De kosten voor een e-bike to go zijn € 5,- voor vijf uur. De e-bike to go is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken.

Animo is groot

Eind mei werd de container geplaatst en opgebouwd op het terrein. Tevens konden gebruikers zich al aanmelden via de app. De animo tot dusver is groot: tientallen mensen maakten een account aan en dat aantal groeit met de dag.

Meer informatie: www.ebiketogo.nl