17 december 2013

Het programma Typisch Tania worden deze week opgenomen bij ons op de Westergasfabriek! Het is niet mogelijk om de opnames bij te wonen, wel kan je de uitzendingen op televisie kijken.

In het programma treedt de 37-jarige operazangeres Tania Kross op met musici die zij uitgenodigd heeft, én laat zij zich muzikaal verrassen door ’s werelds beste Operakoor uit Kaapstad.

Tania Kross
Tania Kross werd geboren op Curaçao. Op haar zeventiende verhuisde ze naar Nederland voor een studie aan het Utrechts Conservatorium waar zij cum laude afstudeerde. Al snel begon haar succesvolle carrière als zangeres. Kross werkte in binnen- en buitenland mee aan verscheidene operaproducties en won diverse prijzen. Zo werd ze door Het Concertgebouw verkozen tot ‘Rising Star’. Dit jaar wint zij de Radio 4 Prijs voor haar vernieuwende rol in de klassieke muziek.

Krossover
Ze streeft ernaar om klassieke muziek zo dicht mogelijk bij een nieuw en jonger publiek te brengen. Deze gedachte was ook haar drijfveer om de CD Krossover, Opera revisited. uit te brengen. Voor dit album vroeg ze Nederlandse popcomponisten (o.a. Huub van der Lubbe, Ruben Hein en Lucky Fonz) om met een verwijzing naar bekende populaire opera’s nieuwe aria’s te schrijven.

Gasten
De muzikale gasten waarmee Tania optreedt zijn de vermaarde gitarist Milos Karadaglic (Edison-winnaar), het Nederlands Symfonieorkest (in een kleine bezetting) en het Matangi Quartet. Zij dragen muzikaal ook bij aan deze muziekspecial.
Uitzendinformatie
Typisch Tania, muziekspecial over Tania Kross
– Zondag 29 december, 18.40 uur – Nederland 2
– Herhaling: Maandag 30 december,  13:20 uur – Nederland 2