23 maart 2012

Van 20 t/m 23 september is Unseen, de nieuwe internationale fotografiebeurs, te zien bij de Westergasfabriek. Unseen is een joint venture van Foam (Fotografiemuseum Amsterdam), Platform A (bureau voor innovatief cultureel ondernemerschap) en Vandejong (branding agency).

Een Nieuwe Beurs voor “Unseen” Fotografie
Unseen is een initiatief om hedendaagse fotografie het platform te bieden dat het verdient. De beurs brengt verschillende groepen samen; galeries die zich richten op nieuwe ontwikkelingen, jong talent, bekende fotografen met nieuw werk en een internationaal publiek dat geïnteresseerd is in het ontdekken van baanbrekende fotografie. Unseen richt zich op ‘opkomende’ ontwikkelingen in de wereld van de fotografie, op pioniers en avonturiers en biedt een bron van inspiratie voor internationale verzamelaars en liefhebbers van fotografie over de hele wereld.

Internationale Galeries
Unseen heeft ruim 50 galeries van over de hele wereld uitgenodigd om deel te nemen aan deze openingseditie. Een eclectische mix van groot en klein, bekend en onbekend, allemaal het beste in hun eigen vakgebied.

A Fair with a Festival Flair
Unseen creëert een sfeer waarin de moderne bezoeker zich thuis voelt. Hoogtepunten uit het programma zijn de Unseen Collection, een tentoonstelling van nooit eerder vertoonde foto’s van elke deelnemende galerie met een prijs onder de 1.000,- en de Unseen Markt, een pilot voor de lancering en financiering van nieuwe mogelijkheden binnen de fotografiewereld. Andere bezienswaardigheden zijn speciale rondleidingen over de beurs, de lancering van het jaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine, de Offprint book fair en een avondprogramma met documentaires en filmvertoningen. Het volledige programma wordt in april bekendgemaakt.

Meer informatie vindt u op: http://www.unseenamsterdam.com/