25 mei 2016

Galerie Fontana opent op zaterdag 28 mei de allereerste solotentoonstelling van fotograaf, documentairemaker en arts Ruben Terlou (1985), getiteld ‘Along the Yangtze’ aan Pazzanistraat 11. Galerie Fontana heeft een vaste basis op de Lauriersgracht, maar wijkt speciaal voor deze tentoonstelling uit naar de Westergasfabriek.

 

De grote opening van de galerie vindt plaats op 28 mei van 16.00 tot 19.30. Galerie Fontana vormt op de Westergasfabriek een pop-up galerie en toont het werk van Ruben Terlou tot 25 september.

De tentoonstelling is een beeldend vervolg op de VPRO-serie ‘Langs de oevers van de Yangtze‘. Terlou trok met deze documentaireserie miljoenen kijkers, en sleepte onlangs een boekcontract bij uitgeverij Lebowski in de wacht. In 2008 werd Terlou’s fotografiewerk al bekroond met een derde prijs van de prestigieuze Zilveren Camera, in 2009 gevolgd door een derde én een tweede prijs in diezelfde wedstrijd, en de Canon fotografieprijs voor jong talent. Recentelijk werd hij ook genomineerd voor de Nipkowschijf 2016.

De tentoonstelling is wekelijks geopend van vrijdag tot zondag van 13.00 tot 18.00. Daarnaast zijn er af en toe ook avondopstellingen. Hou hiervoor de website in de gaten.

Meer informatie over Galerie Fontana en de tentoonstelling vind je hier.