15 juni 2017

De Gashouder is sinds kort voorzien van energiezuinige RGBW LED-verlichting. De nieuwe LED strips hangen in het dak en maken de mogelijkheden voor elementorganisatoren een stuk groter. Bijzonder is dat ook de buitenkant van het gebouw aangelicht zal worden. Het installeren van LED-verlichting in de evenementenlocaties is onderdeel van een groot innovatieproject van de Westergasfabriek om de gebouwen en het terrein waar mogelijk te verduurzamen. Eerder werden ook al de Zuiveringshal West en het Transformatorhuis aangepakt. 

Ruim 20 nieuwe lampenlichten lichten het dak en de oude gasbuizen op bijzondere wijze aan; het industriële sporen worden extra wordt benadrukt. Door de verschillende kleuren is het voor de organisatoren nu mogelijk om hier een hele eigen sfeer te creëren zonder extra apparatuur mee te nemen. Dit scheelt in kosten, maar ook flink in transport en CO2-uitstoot.

Verduurzamen locaties

Het installeren van LED-verlichting in de evenementenlocaties is onderdeel van een groot innovatieproject van de Westergasfabriek om de gebouwen en het terrein waar mogelijk te verduurzamen. De Westergasfabriek deed hiervoor mee aan de Pilot’ Verduurzaming Rijksmonumenten’ van het Ministerie van OCW, met als doel meer kennis op te bouwen over hoe je monumenten kunt verduurzamen met behoud van de karakteristieke waarden.

Voor meer informatie en specificaties over de LED verlichting kun je contact op met de afdeling Events. Zij helpen je graag verder.

Meer weten over wat we allemaal doen op het gebied van duurzaamheid? Lees er hier meer over.