12 april 2016

In de Zuiveringshal West is vanaf nu standaard LED-verlichting met RGBW aansturing aanwezig. De nieuwe LED installatie zorgt voor maar liefst 65% minder energieverbruik ten opzichte van de oude halogeenverlichting. Later dit jaar zullen ook het Transformatorhuis, de Gashouder en het Machinegebouw LED licht krijgen.

De RGBW kleur aansturing van de LED installatie  maakt het voor organisatoren mogelijk om allerlei kleurcombinaties voor de gewenste sfeer te maken. De installatie is eenvoudig te bedienen door middel van het bedieningspaneel in de hale of via een art-net aansluiting op de lichttafel.

Verduurzamen locaties
Het installeren van  LED-verlichting in de evenementenlocaties is onderdeel van een groot innovatieproject van de Westergasfabriek om de gebouwen en het terrein waar mogelijk te verduurzamen. De Westergasfabriek doet hiervoor mee aan de Pilot’ Verduurzaming Rijksmonumenten’ van het Ministerie van OCW, met als doel meer kennis op te bouwen over hoe je monumenten kunt verduurzamen met behoud van de karakteristieke waarden.

Naast LED-verlichting gaat de Westergasfabriek onder andere investeren in extra isolatie, afvalverwerking en zonnepanelen op het dak van de Gashouder die stroom moet bieden aan de buurt. Op dit moment wordt er al samen met een aantal Amsterdamse culturele instellingen volledig groene stroom ingekocht.

Voor meer informatie en specificaties over de LED verlichting kun je contact op met de afdeling Events. Zij helpen je graag verder.