26 januari 2018

Tony’s Chocolonely is verhuisd! Tony’s Store is een spiksplinternieuwe winkel en kun je vinden op Pazzanistraat 1. Hier kan je Tony’s Chocolonely op een nieuwe manier ervaren en natuurlijk de lekkere chocolade-goodies kopen. Je kan er nu zelfs een kopje echte Tony’s Chocolonely koffie drinken!

De nieuwe store maakt het nog makkelijker om met Tony te praten over hun missie en te genieten van lekkere chocola. Tony’s Store is zo opgebouwd dat je ze aan het werk kunt zien terwijl jij aan het choco-shoppen bent.

De iconische ‘mega-super chocomaat’ is natuurlijk ook meeverhuist.

De store ligt choc-vol chocolade, maar er is meer! Zo zijn er items voor de allerkleinsten of haal een hele leuke Tony’s Trui of t-shirt.

 

Nieuw boek!

Wist je ook dat er onlangs een boek over Tony’s Chocolonely verschenen door journalist en schrijver Jeroen Siebelin.

 

Als drie journalisten iets willen doen aan de hartverscheurende situatie van twee miljoen kindslaven op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen machtige westerse chocoladeproducenten weinig zin heeft. Ze klagen zichzelf aan, als gewetenloze chocoladeconsumenten. Wanneer de rechter hen vrijspreekt, weten ze dat het tijd is voor een onorthodoxe aanpak: ze gaan zélf slaafvrije chocolade maken. In 2005 ligt de eerste reep van Tony’s Chocolonely in de schappen. In 2012 koopt een ondernemer het merk en maakt er een internationaal verkoopsucces van. De Tony’s proberen de complete keten te veranderen, van boon tot reep, in de hoop dat de grote producenten hun voorbeeld volgen. 

Het boek kan je ook in de nieuwe store aanschaffen!

 

Meer over Tony’s Chocolonely lees je hier.