14 april 2015

Het Westergastheater is afgelopen week officieel in gebruik genomen. Tijdens de Westergasfabriek Lenteborrel op donderdag 9 april werd de locatie geopend.

Het Westergastheater ligt in het oostelijke deel van het Zuiveringsgebouw. De  moderne en lichte ruimte heeft een prachtige 17 meter hoge nok, monumentale ramen en dakspanten en een warme houten vloer. De locatie werd de afgelopen tijd verbouwd, zodat de ruimte zich nog beter leent voor events. Zo is de ingang verplaatst van de waterkant naar de Pazannistraat waar een volwaardige entree is gerealiseerd. Hierdoor is de locatie nog beter te gebruiken in combinatie met andere gebouwen in de straat.

Een flexibel theater
Het Westergastheater heeft een flexibele indeling. De theaterzaal heeft een inschuifbare tribune en uitklapbare zijwanden. Met openstaande wanden kunnen de zaal en foyer desgewenst tot één transparante ruimte worden samengevoegd. In de locatie is een uitstekende basisinrichting voor techniek aanwezig en is  geschikt voor de meest uiteenlopende evenementen: van concerten en theatervoorstellingen tot congressen en diners.

Contact
Wij nodigen u van harte uit om ons nieuwe theater te bezichtigen. Neemt contact met ons eventsteam op voor een afspraak of meer informatie.