15 maart 2018

Adjunct-directeur/hoofd bedrijfsvoering Liselore van der Heijden is per ingang van 23 februari 2018 de nieuwe algemeen directeur van Westergasfabriek B.V. Sinds 2014 was Liselore van der Heijden de adjunct-directeur van de Westergasfabriek, en verantwoordelijk voor personeel, bedrijfsvoering en duurzaamheid.

Liselore: “Ik ben heel blij dat ik nu directeur van deze prachtige plek mag zijn. En ik kijk er enorm naar uit om, samen met het team in de nieuwe constellatie van eigenaren, voort te bouwen op wat tot nu toe is neergezet. In 2018 is het vijftien jaar geleden dat de Westergasfabriek werd heropend en de karakteristieke historische fabrieksgebouwen in een prachtig groen stadspark een definitieve nieuwe bestemming kreeg. Het is uitgegroeid tot een onafhankelijke culturele bestemming, creatieve hotspot en een prettige plek om te werken, je te laten inspireren en je op te laden.”

Wensen voor de toekomst
De activiteiten op de Westergasfabriek zijn geleidelijk en organisch gegroeid. Dat alles na vijftien jaar aanpassen en bijstellen nu goed en soepel loopt, betekent niet dat er niets meer te wensen overblijft. “We zullen ons de komende tijd blijven richten op culturele, innovatieve en duurzame bedrijvigheid en evenementen, waarbij we het grote van de Westergasfabriek combineren met het kleine en het lokale. Doordat we vasthouden aan onze waarden, trekt dat vanzelf de gewenste mensen en evenementen aan. Nu doen we alleen de programmering voor in de gebouwen, maar we zouden ook graag die van het buitenterrein willen doen. Die wordt nu gedaan door de gemeentelijke afdeling parkregie. Dat zorgt ervoor dat alles over meer schijven gaat. Maar belangrijker is dat als één partij de regie voert over het geheel, dit de uitstraling van Westergasfabriek zou versterken. De Westergasfabriek is niet alleen een plek voor de buurt, maar heeft ook een hoofdstedelijke, nationale en zelfs internationale uitstraling. Dat zou ik graag nog meer laten groeien, en wel op zo’n manier dat iedereen zich welkom voelt en blijft voelen.”

Liselore van der Heijden directeur Westergasfabriek

Over Liselore van der Heijden

Geboren en getogen te Utrecht, studeerde aan de Universiteit van Amsterdam af als fiscaal jurist. Na afronding van haar studie werkte ze als belastingadviseur voor EY. Voor Liselore bij de Westergasfabriek begon, was ze raadslid in Amsterdam. Daar was ze woordvoerder EZ en voorzitter van de rekeningencommissie. Liselore woont samen met haar vriend in Amsterdam-West en heeft drie kinderen.

Liselore is de opvolger van Mark de Kruijk, die jarenlang verbonden was aan de Westergasfabriek en de MeyerBergman Erfgoed Groep. Mark stopt na zeven jaar met deze werkzaamheden en gaat voor een nieuwe stap in zijn carrière. Lees meer.

 

Vragen en verzoeken kunt u via de receptie aan Liselore stellen, telefonisch bereikbaar via 020-586 0710

Meer weten over de organisatie Westergasfabriek? Lees hier verder.