12 april 2018

Na maanden hard werken en verbouwen opent op vrijdag 13 april Conscious Hotel Westerpark haar deuren: het 100% elektrische hotel in het voormalig Stadsdeelkantoor op de Westergasfabriek. Tegelijkertijd met het hotel opent ook Bar Kantoor. 

Bar Kantoor

Bar Kantoor, de naam is een ode aan de voormalige bestemming en authentieke gevel, is de plek waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kan. Het pand waar vroeger de kantoren van de Wester gasfabriek en later het voormalig Stadsdeelkantoor in zat, opent niet alleen de deuren voor het hotel en het kauwgomballenroze Café Conscious, maar ook dat van Bar Kantoor. Een all-day restaurant met de nodige office-humor.

Biologisch en duurzaam

Zoals bij alle restaurants en vestigingen van Conscious Hotels, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Bar Kantoor is 100% elektrisch en de chefs werken met lokale, biologische en bijzonder gefermenteerde ingrediënten. Met deze duurzame methode kunnen seizoensproducten lang geconserveerd worden en dus ook buiten het seizoen gegeten worden. De gefermenteerde producten zijn niet alleen terug te vinden in de gerechten, maar ook in de cocktails.

In Bar Kantoor staat een Aquaponics: een grote groene muur met aquarium. Dit is een oude techniek waarbij kruiden en vissen worden gekweekt door middel van een recirculerend aquacultuursysteem. De kruiden halen de voedingsstoffen uit de mest van de vissen en de planten zorgen weer voor de filtering van het water.

Restaurant Bar Kantoor Aquaponics en bar

Een restaurant met kantoorhumor

Een plek als Bar Kantoor vraagt natuurlijk om de nodige kantoorhumor. In het interieurdesign, wat gemaakt is van gerecyclede kantoormeubelen zoals hergebruikte ladekasten en bureaustoelen, maar ook in de activiteiten en evenementen die worden georganiseerd.

Welcome to the Office-party

Zo kun je op vrijdag 20 april naar The Office Party: een festijn van kopieerruimtes, live office gossip en de CEO als dj. Drink een cocktail met namen als de Carrièretijger, De Koffieleut of De ZZP-er, aan een bar die is gemaakt van oude bureaulades. Verschillende live acts en hilarische office typetjes zullen je laten zien hoe echte vrijdagen gevierd moeten worden!

Gevarieerd programma en zonnig terras

Iedereen is welkom in het restaurant: van hotelgasten tot parkgasten en buurtbewoners tot partygangers. Er volgt een gevarieerd programma met sportieve activiteiten zoals een bootcamp, maar ook knutselmiddagen op zondag. En natuurlijk elke vrijdagmiddag een Vrijmibo. Zomers is het goed toeven op het ruime terras aan de voorkant van het hotel.

 

 

Meer over Bar Kantoor

Bar Kantoor
Haarlemmerweg 8
Westergasfabriek
Amsterdam

Vanaf vrijdag 13 april 2018 geopend.

 

Meer weten over Conscious Hotel Westerpark? Klik hier!
Hotelkamer reserveren kan via deze site.