20 maart 2018

Nacht van de Vluchteling is dit jaar in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni, en de Westergasfabriek is het start- en finishpunt van de route in Amsterdam!

Nacht van de Vluchteling 2018

In het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (woensdag 20 juni) vindt Nacht van de Vluchteling plaats. Duizenden deelnemers beginnen om precies middernacht aan een 40 km lange sponsorloop in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Nijmegen.

 

Westergasfabriek start- en finishpunt

In Amsterdam klinkt zaterdagnacht 16 juni het startschot voor de Zuiveringshal West, want de Westergasfabriek is dit jaar het start- en finishpunt van de route. Voor vrienden, familie en iedereen die wil aanmoedigen is er die avond ook een feestelijk podiumprogramma gepland.

Nacht van de vluchteling Westergasfabriek start en finish

Route Amsterdam

Vanaf de Westergasfabriek lopen de deelnemers naar het pontje om het IJ over te steken. De route doorkruist Amsterdam-Noord richting de Hollandse polder. Door Broek in Waterland en over de Durgerdammerdijk komen de lopers via Oost terug in Amsterdam. Moe maar voldaan keren de deelnemers terug naar de Zuiveringshal West.

Kortere afstand

Lopers die 40 km. toch te lang vinden, kunnen kiezen voor de 10 of 20 km. route. Deze routes gaan ook van start op zaterdag 16 juni om 18:45 uur, vanaf de Zuiveringshal West. Beide routes steken met het pontje het IJ over en doorkruisen Amsterdam-Noord. De 10 km. route keert via het IJ-plein weer terug naar de Westergasfabriek, waar de 20 km. route nog Amsterdam-Oost binnentrekt via de Orangesluizen.

Nacht van de vluchteling Westergasfabriek

Stichting Vluchteling

Er zijn wereldwijd nog nooit zo veel mensen tegelijk op de vlucht geweest als op dit moment. Meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd hebben huis en haard moeten verlaten vanwege oorlog, onderdrukking en conflict. Stichting Vluchteling zet zich wereldwijd in voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Het doel van de Nacht voor de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen om vluchtelingen en ontheemden deze noodhulp te bieden. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht voor vluchtelingen wereldwijd.

Wil je ook meelopen? Schrijf je nu in! 

 

Over Nacht van de Vluchteling

Start en finish: Zuiveringshal West – Westergasfabriek
Pazzanistraat 37
1014 DB Amsterdam

Nacht van zaterdag 16 juni 2018 (op zondag 17 juni)

Programma 10 en 20 km.
16:30 Begin programma
18:00 Begin podiumprogramma
18:45 Startschot

Programma 40 km.
22:00 Begin programma
23:00 Begin podiumprogramma
00:00 Startschot

 

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!