10 mei 2017

Tijdens de Nacht van de Vluchteling (17-18 juni) lopen we met elkaar met als doel de mensen en ontheemden die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking onder de aandacht te brengen. Na succesvolle edities in Nijmegen en Rotterdam wordt de loop dit jaar voor het eerst ook in Amsterdam gehouden.

In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Amsterdam naar Amsterdam, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. De Westergasfabriek is dit jaar de start- en finishlocatie van de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam. 

Wij sluiten ons aan bij dit mooie pleidooi van Stichting Vluchteling.

Miljoenen mensen wereldwijd op de vlucht
Een recordaantal mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Maar liefst 65,3 miljoen mannen, vrouwen en kinderen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veilig bestaan. Deze vluchtelingen hebben dringend behoefte aan hulp, zoals schoon drinkwater, tentzeil en medische hulp. En jij kan deze mensen helpen door je te laten sponsoren met jouw deelname aan de Nacht van de Vluchteling. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer hulp we kunnen bieden.

In 2016 werd een recordbedrag van ruim 1 miljoen euro opgehaald door 2800 deelnemers. Dit geld is inmiddels ten goede gekomen aan hulpprojecten voor 225.000 vluchtelingen in Niger, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

Inschrijven kun je hier doen!