21 juni 2018
Eind juli stroomt de Westergasfabriek weer vol met kleurijke paradijsvogels, tijdens de zevende editie van Milkshake Festival. Naast de sprankelende decors, spektakel en een grote diversiteit aan optredens en bezoekers, heeft het festival dit jaar iets nieuws. Door verschillende maatregelen die de organisatie heeft getroffen, hoort het festival bij de voorlopers in duurzaamheid van evenementen. 

Milkshake draagt bij aan een betere wereld

Bezoekers kunnen geen vlees of vis meer bestellen, maar in plaats daarvan is er een ruime keuze aan vega food! Organisator Marieke Samallo legt uit:

“Milkshake staat voor liefde, respect en een betere wereld. Wij hebben bij Milkshake 30.000 mensen die komen eten, dan mag je als organisatie mensen inspireren. Het feest wordt niet nog toffer door 20.000 hamburgers.”

Milkshake treed met het all-vega-festival in de voetstappen van dancefestival DGTL, die sinds een paar jaar alleen vegetarisch eten serveert.

Podium Milkshake Festival

Plastic

Het festival wil ook de plastic productie zo veel mogelijk verminderen. Daarom dit jaar geen plastic festivalmunten meer, maar betaal je gewoon met je pinpas! Daarnaast krijgt iedere bezoeker bij de bar in plaats van wegwerpbekertjes zijn eigen hardcup uitgereikt. Deze lever je aan het einde van het festival weer. Ook zijn bestek, borden en servetten biologisch afbreekbaar.

Toiletten

Als laatste maatregel zijn de toiletten duurzamer. In samenwerking met Ecotoilet en Waternet wordt fosfaat uit de ontlasting, die in de Dixies wordt opgevangen, gehaald. De aggregaten werken d.m.v. biodiesel en speciaal voor het festival wordt door Slimstroomplan een plan ontwikkeld voor minimaal elektriciteitsgebruik.

Paradijsvogels Milkshake Festival

Naked Area

Milkshake Festival is een plek waar niks moet en alles mag. Zo mocht je altijd al naakt naar binnen, maar dit jaar is er zelfs een zone waar enkel en alleen zonder kleding gefeest mag worden.

Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen en een nieuwe ervaring te geven. Maar wij vinden het ook belangrijk om aandacht te geven aan een minderheidsgroep.”

Vertelt Marieke Samallo. Laat je kleren achter bij de ingang en doe mee aan naked yoga, kantklossen, bodypaint, twister of jeu de boules. Leuk detail: de nudisten kunnen met verrekijkers gluren naar de mensen met kleding aan.

Muziek

Bij het tweedaagse dancefestival blijft muziek natuurlijk een belangrijk onderdeel. Zo zullen op de bekende podia grote namen spelen. Supertoys is de stage voor Willie Wartaal B2B Larry Tee B2B Joost van Bellen en zelfs The Black Madonna, op het Vieze Poezendek bekende namen als De Jeugd van Tegenwoordig en Famke Louise, bij Now & Wow vind je Tom Trago en Secret Cinema en nog veel meer knallers zoals Benny Rodriques, Zu Browka International, Banda Bumba, MC Divine, Sandrien en Sofia Valentine.

 

For all who love.. <3

Meer over Milkshake Festival

Manifestatieterrein
Zaterdag 28 & zondag 29 juli 2018
12.00 uur tot 23.00 uur

Tickets
Dagticket: €51,25
Weekender: €86,25
Tickets zijn te verkrijgen via de site van Milkshake Festival.

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!