6 september 2011

Vanaf vrijdag 9 september gaat het Radio 6 soul en jazz programma Mijke’s Middag Live elke week live uitzenden vanuit het MC Theater op de Westergasfabriek. De uitzendingen zijn  gratis toegankelijk voor publiek, tussen 16.00 en 19.00 uur.  Tijdens de eerste uitzending speelt o.a Yuri Honings Wired Paradise live.  Het is de eerste uitzending van het nieuwe seizoen.

Yuri Honing Voor saxofonist Yuri Honing is geen stijl te gek: pop, jazz, world, crossover. Met zijn band Wired Paradise speelt hij elektrische jazz, met referenties aan cultfilms en gewaagde interpretaties van bekende pop- en jazzcomposities. Bij Mijke hoor je deze band met onder andere drummer Joost Lijbaart en bassist Mark Haanstra live.

Bob van Luijt met gitarist Bryan Baker De jonge bassist Bob van Luijt heeft de Amerikaanse gitarist Bryan Baker voor een tour in Nederland uitgenodigd. Baker werd bekend van onder andere zijn werk met de fusiongroep Steps Ahead. Op drums hoor je Sebastiaan Cornelissen die voor de zomer nog met Randy Brecker bij ‘Mijke’s Middag’ speelde.

DelMontisVan de Nederlandse groep DelMontis zal binnenkort een debuutalbum verschijnen. DelMontis is de groovy, band van pianist en zanger Frank Montis en saxofonist Rolf Delfos. Je hoort een mix van strakke soul, swingende jazz en funky gospel. Live in het MC Theater laten ze hun nieuwe werk horen!

 Huisband The Ob6sions En ook huisband The Ob6sions is er dit seizoen weer bij. De band bestaat uit: Victor de Boo – drums; Sven Schuster – bas; Jeroen van Helsdingen – keys; Efraim Trujillo. In het programma bouwden ze al een groot eigen repertoire op, maar jamde ze ook met muzikanten als Dr. Lonnie Smith, Chris Potter en Frank McComb.

 Iedere vrijdag bekende liveacts

‘Mijke’s Middag’ is iedere vrijdag te horen vanuit het MC Theater in Amsterdam. Met de komende weken onder andere gratis live muziek van Patt Riley, Steffen Morrison, Brown Hill, Eric Ineke’s JazzXpress, Chef’s Special, Equinox featuring Sjoerd Dijkhuizen, Rob Mostert, Jessica Manuputty, Rembrandt Frerichs & Michael Varekemp, Edwin Berg, Lochs / Balthaus / Herskedal en de JuJu Bros featuring Anton Goudsmit.

Mijke’s Middag

De NTR zendt dagelijks op Radio 6 het programma ‘Mijke’s Middag’ uit van 16.00 tot 19.00 uur. Met op vrijdag een live editie uit het MC Theater. Naast de lekkerste soul en jazz brengt het programma het laatste muzieknieuws, een uitgebreide concertagenda en is er aandacht voor lifestyle