19 april 2017

Vanaf 7 mei staat Markttheater De Gloed iedere editie op de Sunday Market. Met een divers programma voor jong en ouder publiek willen ze het markttheater weer nieuw leven inblazen.

Muziektheater, jeugdtheater, mime, storytelling, kleinkunst, toneel, vaudeville, dans, circustheater: Markttheater De Gloed biedt een prikkeling scala aan podiumkunsten. En richt zich vooral op het bieden van een platform voor jonge makers en gezelschappen.

Eeuwenlang was het markttheater een betekenisvol, vrijelijk toegankelijk platform, maar door de exponentiële bouw van theaters, eind 18e eeuw, verdween het theater nagenoeg uit de publieke ruimte. Het heeft potentie om theater meer in de buurt te verankeren. En het theater, binnen een sociaal bruisende context, in een directe en prikkelende vorm toegankelijk te maken.

Markttheater De Gloed begint dit seizoen op de Sunday Market. De Sunday Market is een maandelijkse, levendige en groot opgezette ontmoetingsplek. Het biedt een podium voor ontwerpers, kunstenaars, creatives, (street)foodtrucks en andere start-ups. Op een centrale plek, midden tussen de marktkramen, komen de voorstellingen te spelen op het een buitenmarktpodium en in de beslotenheid van de Theaterwagen.

De Sunday Market wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsdeel Westerpark, de Westergasfabriek BV en de creatieve bedrijven op het terrein van de Westergasfabriek.