Delen

Manifestatieterrein

Het Manifestatieterrein is aangelegd om ook grote evenementen op het terrein mogelijk te maken. Het park heeft in eerste instantie een buurtfunctie, maar moest ook mogelijkheden bieden voor grootschalige evenementen. Het Manifestatieterrein is een grote speel- en ligweide met een oppervlakte van 20.000 m², waar kan worden gevoetbald en gepicknickt.

Omdat het gras bestand moet zijn tegen grote groepen mensen en tegen op- en afbouw van evenementen, is het grasveld verstevigd. Het gras groeit op een laag in elkaar geperste kunststof matten, netlon. Deze laag geeft veerkracht aan het grasveld zodat bij intensief gebruik de schade minimaal is. Omdat de wortels van het gras verweven zijn met het netlon groeit het sneller terug als het beschadigd is. Dankzij de uitstekende waterafvoer zullen er nooit plassen met water op het grasveld staan.
Het Manifestatieterrein wordt begrensd door de waterpartij. Het ‘amfitheater’, de schuin oplopende heuvel tussen het spoor en de waterpartij, is een van de zonnigste plekken van het park en kan dienst doen als tribune bij evenementen.

Ontdek meer Westergasfabriek