21 oktober 2011

Stichting Caramundo zal tijdens de Affordable Art Fair (AAF) een gedeelte van de grond van de Westergasfabriek omtoveren tot een kunstwerk!

Met het project R.U.A.- Reflexo on Urban Art verzorgt de stichting een interactieve live painting, die zal worden begeleid door de twee Braziliaanse street art kunstenaars; Gais en Dalata. Van 27 t/m 30 oktober, tussen 14.00 en 18.00, kunnen bezoekers onder begeleiding van de kunstenaars aan dit kunstwerk meewerken.

R.U.A. is een levensgrote street art expositie in de openlucht, aangebracht op blinde muren van grote panden in de stad. Vanaf oktober is een aantal Braziliaanse kunstenaars bezig met het transformeren van kale Amsterdamse muren tot kunstwerken. Uiteindelijk zullen deze werken een kunstroute vormen die bezoekers makkelijk kunnen volgen met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. De Westergasfabriek is nu dus ook één van de R.U.A. locaties!

R.U.A. is officieel partner van Brasil Festival Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door: Oxfam Novib / Emotive en het Fonds voor Cultuurparticipatie (Central de Cultura).