25 mei 2011

op zaterdag 9 en zondag 10 juli vindt bij de Westergasfabriek de eerste editie van het PITCH festival plaats. PITCH richt zich op liefhebbers van vooruitstrevende elektronische muziek, waarbij de programmering zich kenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal live bands. 

Onder andere Flying Lotus, The Gaslamp Killer, Crystal Fighters, Jamie Woon en Apparat band waren al bekend. Het programma is nu compleet met de toevoeging van Selah Sue, Fool’s Gold, Rimer London, Mr. Sakitumi, Pitto “are closer’’, Jorn Liefdeshuis, St. Propre en Awanto 3, The Subs, Sinden, DJ Koze en San Proper live. Alleen de special guest is nog niet bekend.

Tussen de live shows door zijn er DJ-sets van KC the Funkaholic, Audio Culture, Cinnaman, Olaf Boswijk, Nuno dos Santos, Jorn Liefdeshuis, Sjammie the Money en de jongens van Dekmantel.

PITCH beslaat drie podia: de Westerunie, Het Transformatorhuis en de Gashouder. De Westerliefde en het Westergasterras met het bijbehorende plein zijn ook bij het festivalterrein betrokken. Per dag is er plek voor 4.000 bezoekers. Op zaterdag 9 juli gaan de poorten om 13.00 uur open en inclusief nachtprogrammering eindigt het festival die dag om 05.00 uur. De volgende dag, op zondag 10 juli, is het programma van 13.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn zowel passepartouts als dagkaarten verkrijgbaar. Kaartverkoop via http://www.livenation.nl/.