20 maart 2018

Donderdag 22 maart 2018 wordt het Westergastheater omgetoverd tot een groene jungle tijdens DemoDay van Let it Grow. Op deze dag vertellen start-ups in de bloemen- en plantensector en fotograaf Elspeth Diederix over hun successen, uitdagingen en waar ze nu mee bezig zijn.

Let it Grow DemoDay: de toekomst van urban green living

Ervaar tijdens Let it Grow’s DemoDay hoe bloemen, planten en groene technologie bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven in de stad. Negen jonge en creatieve teams die gericht zijn op bloemen en planten delen hun kennis. Gedurende de dag delen de teams hun kennis over de manieren waarop de markt voor bloemen en planten wordt beïnvloed door de ontwikkelingen op het gebied van social media, nieuwe consumentenproducten en afvalpreventie.

Heb je zelf een vraag? Je bent meer dan welkom om deel te nemen aan het gesprek. Kortom, een dag vol inspiratie om ook zélf aan de slag te gaan met urban green living.

Pikaplant - De plant die je nooit water hoeft te geven

Start-ups

De aanwezige start-ups hebben allemaal op hun eigen manier een positieve invloed op het stadsleven door het inzetten van bloemen en/of planten. De deelnemers komen uit vijf verschillende landen: Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland en Amerika. Aanwezig zijn o.a.: BloemenStorm, Clorofille en Blumixx.

BloemenStorm (Nederland)
Door de grote reststromen van de bloembollenteelt, kwam BloemenStorm met het idee om abonnementen te leveren op bloembakken van instellingen en bedrijven. De bloembakken worden gevuld met bloembollen die eigenlijk weggegooid zouden worden. Ze worden optijd vervangen zodat er altijd bloeiende bloemen te zien zijn. BloemenStorm helpt hiermee een einde te maken aan de verspilling van bloembollen.

Clorofille (Denemarken)
Clorofille is ervan overtuigd dat groen overal kan bloeien, ook in de stad! Daarom ontwikkelt het do-it-yourself landbouwkits voor in de stad. Door planten te kweken kun je met Clorofille zelf zeep, drankjes of eetbare bloemen laten groeien. Naast de esthetische kant van planten en bloemen, benadrukt Clorofille de positieve gevolgen van het wonen in een groene omgeving.

Blumixx (Duitsland)
Blumixx biedt de meest makkelijke groene oplossing voor in de stad. De Blumixx-Bag is een op maat gemaakt en kant en klaar planten abonnement. De bloeiende planten worden in een biologisch netje thuisbezorgd. Het past in iedere bloembak, is op elke plek te gebruiken, en in elke gewenste kleur verkrijgbaar.

Wildernis shop

Let it Grow

Let it Grow is een internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector. Oprichter en bloemenliefhebber Silke Tijkotte was vastbesloten om een manier te vinden om ondernemerschap en creativiteit binnen de floriculture sector te stimuleren. Dit wil ze bereiken met een online magazine over onder andere de waarde van bloemen en planten, maar ook door het begeleiden van ondernemers die met bloemen en/of planten het stadsleven positief beïnvloeden in hun groei.

 

 

 

Over de DemoDay van Let it Grow

Westergastheater – Westergasfabriek
Pazzanistraat 15
1014 DB Amsterdam

Donderdag 22 maart 2018

Programma
12:00 Deuren open + lunch
13:30 Deuren dicht
14:00 Begin gesprek met start-ups
15:30 Netwerkborrel + tentoonstelling

Via de site van Let it Grow is een uitnodiging voor dit evenement aan te vragen.

 

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!