19 april 2018

Het is bijna weer zover: Koningsdag 2018! Ook in het Westerpark en op de Westergasfabriek laten we de verjaardag van Koning Willem-Alexander niet zomaar aan ons voorbij gaan.

Koningsnacht

In de nacht van 26 op 27 april kan er gefeest worden bij Pacific Parc en de WesterUnie. In Pacific Parc kan je los gaan op de muziek van Hausmagger en dans je daarna verder op 50’s rock van DJ Daan Modern.

WesterUnie host voor het derde jaar op rij het Koningspracht Nachtfestival: 4 area’s met je favoriete feestjes uit Amsterdam, veel verschillende acts, kilo’s confetti en heel veel gezelligheid!

Bij het Conscious Hotel Westerpark kun je terecht voor drankje aan de bar of op het terras en vanaf 19.00 uur staat er een DJ plaatjes te draaien.

Koningsdag

Geen Koningsdag zonder vrijmarkt, dus ook in het Westerpark kan jij met je kleedje neerstrijken. Iedereen mag van 06.00 uur tot 20.00 uur op de vrijmarkt staan. De perfecte mogelijkheid om eindelijk al die oude knuffels en speelgoed kwijt te raken of dat ene cadeautje waar je nooit zo blij mee was te verkopen.

Eigenlijk is heel Amsterdam met Koningsdag een vrijmarkt, maar er zijn bepaalde plekken die speciaal zijn gereserveerd voor de kindervrijmarkt. Zo zijn gedeeltes van het Westerpark aangewezen als kindervrijmarktgebied! Bijvoorbeeld op het Marktplein. Het Klönneplein en een deel van de Gosschalklaan zijn in verband met de veiligheid niet beschikbaar voor de vrijmarkt. Maar er is genoeg ruimte voor kids om hun spulletjes te verkopen of hun talent te laten zien!

Jong talent is ook te zien op de twee podia op het Marktplein. Troonopvolgers geeft kinderen van 7 tot 18 jaar de kans om hun talent aan een groot publiek te laten zien. Van 12.00 uur tot 20.00 uur zijn er verschillende optredens, van muziek en dans tot acrobaten en goochelaars. 

Ben je op het Marktplein? Dan kan je ook even langs Conscious Hotel Westerpark voor een huisgemaakte carrot cake met oranje icing. Speciaal voor de koning!

Dansjes op de beste beats

Op het Klönneplein vindt je Cartel Kingsday: een 19 uur lange dance extravaganza. Binnen, buiten, dag én nacht kun je los gaan op lekkere dance muziek. Even verder bij Mossel & Gin hebben ze hun eigen gratis mini festivalletje. Op het terras spelen verschillende DJ’s, zijn er lekkere hapjes en natuurlijk gin tonics!

Iedereen die ’s avonds nog niet genoeg heeft gehad kan naar Pacific Parc. Daar kan je tot in de laatste uurtjes door gaan op de muziek van punkband The Dizzy Brains en o.a. DJ Zorro.

 

 

Er is altijd wat te doen op de Westergasfabriek!

Meer weten? Bekijk de agenda hier!